Østberg irriterer seg over gravide Bjørgen

Skistjernen er 19 uker på vei, men henger stadig med på trening.

svp://30983?view=adressa
  • Nicholas Bergh

LILLEHAMMER (Aftenposten): -Irriterende bra, sier Ingvild Flugstad Østberg og ler.

Slik svarer landslagsløperen på spørsmålet om hvordan Marit Bjørgen henger med på trening. For skidronningen lar seg ikke stoppe av at hun er 19 uker på vei med sitt første barn. Fortsatt er hun med langrennsjentene, selv om hun ikke blir å se i konkurranseløypene denne sesongen.

Her er Ingvild Flugstad Østberg (f.v.) og Therese Johaug under langrennslandslagets trening på Lillehammer fredag morgen.

— Jeg tenker faktisk ofte ikke på at hun er gravid engang. Det er veldig imponerende, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen, en av lagets andre veteraner, til Aftenposten.

Les også

Bjørgen: - Det er fortsatt en liten hemmelighet

— Artig for oss andre

Denne sommeren har imidlertid Bjørgen fått en annen rolle i laget. Tidligere har hun vært drivkraften i øktene, den som tester de andre med å holde et beinhardt tempo lengst fremme i gruppen. Nå holder hun seg bakerst.

— Hun har nok fått nye perspektiver på hvordan det er å være bak i gruppa. Det er artig for oss som pleier å gå veldig rolig, vi har fått flere turer med Marit, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Bjørgen sliter nesten med å følge rådene om å ta det med ro under trening, forteller Flugstad Østberg.

— På intervaller er hun nærmest fremme og heier på oss, siden hun egentlig skal holde litt igjen. Så det er ingenting å klage på.

Les også

Kalla: - Jeg stiller gjerne opp som barnevakt

— Nå begynner jeg å merke det

På treningsleiren i Hemsedal, der Bjørgen offentliggjorde graviditeten for en drøy måned siden, tenkte landslagstrener Egil Kristiansen at dersom han ikke visste om graviditeten, hadde han ikke merket det.

— Nå begynner jeg å merke det, sier han på landslagets pressetreff på Lillehammer fredag.

— Det har skjedd noe fra Hemsedal til nå, for nå begynner det å synes. Tidligere har hun vært med i front, nå er hun bakerst i feltet. Det ser du veldig godt, sier Kristiansen.

Han understreker at det er 35-åringen selv som bestemmer hvor mye hun skal ta i.

— Hun har vært med på alle samlinger, og gjennomført det meste av trening. Hun er ikke med på de hardeste øktene. Hun er aldri over 90 prosent av makspuls, og hun kutter litt på de lengste langturene, sier Kristiansen.

- Ikke helt ræva

Uansett er lagvenninnene fulle av beundring for hvordan Bjørgen holder koken.

Marit Bjørgen vil fortsatt holde barnets kjønn hemmelig.

— Så langt er det ikke helt ræva. Det er klart jeg er redusert fra samme tid i fjor. Men jeg vil si jeg er i veldig bra form, sånn sett, sier Bjørgen selv.- Det er naturlig holde seg litt lengre bak i gruppen. Jeg har jo høyere puls enn tidligere.

Bjørgen skal være med landslaget også i august og september. Deretter trekker hun seg mer tilbake i påvente av terminen, som er i desember. Hun gleder seg til å få mer tid til familien denne høsten, og spår også at hun vil bruke noe mer tid på sponsorforpliktelser.

Skistjernen vil imidlertid fortsette å holde formen ved like også når hun ikke har selskap fra laget. Etter fødsel og babylykke venter nemlig mer satsing, med VM i Lahti i 2017 som det store målet. Pyeonchang-OL i 2018 er hun usikker på.

— Vi får se hvordan det går, men det blir en helt annen tilværelse. Man vet aldri hvordan det blir når man har fått en liten en. Det er vel det som betyr mest da.

svp://30983?view=adressa