Langrenn

Første mesterskap uten morfar: Klæbo alene til VM

For første gang kommer ikke Johannes Høsflot Klæbo (24) til å ha trener og morfar Kåre Høsflot (78) til stede i et mesterskap. Kjæresten Pernille Døsvik (24) drar heller ikke til VM.

«REISE ALENE»: Verken morfar og tren Kåre Høsflot eller kjæresten Pernille Døsvik blir å finne under VM i Oberstdorf. Foto: NTB og JOHANNES HØSFLOT KLÆBO

 • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Langrennsstjernen bør kanskje ha et «reiser alene»-skilt, for heller ikke mamma Elisabeth, pappa Haakon eller søsknene Ola og Ane kommer til å være til stede under VM. Vanligvis har flere av dem vært på plass.

– Johannes reiser til VM i Oberstdorf uten Kåre. Situasjonen rundt covid-19 gjør at ingen fra det nære støtteapparat eller nærmeste familie blir å finne på stadion i Oberstdorf, da VM i år går uten publikum. Morfar får finne seg i å se Johannes konkurrere på TV, slik alle vi andre må gjøre når det hele starter 25. februar, forteller faren Haakon Klæbo.

Les også

NRK-profiler må bli hjemme fra VM

Kåre Høsflot har vært til stede under deler av de internasjonale mesterskapene som dattersønnen har vært med i til nå: VM i Lahti i 2017 (bronse i sprint), OL i Pyeongchang i 2018 (gull i sprint, teamsprint og stafett) og VM i Seefeld i 2019 (gull i sprint, teamsprint og stafett).

ÅRE 2020: Pernille Døsvik gir kjæresten Johannes Høsflot Klæbo et kyss, mens morfar Kåre Høsflot (t.h.) ser på. Foto: Terje Pedersen

Pappa Haakon er kokk og sjåfør for duoen som for tiden forbereder seg til VM fra hytta på Skeikampen: Johannes Høsflot Klæbo og morfar Kåre Høsflot. Sammen med landslagstrener Arild Monsen har de satt opp et program som skal gjøre 24-åringen best mulig under mesterskapet.

– Johannes, morfar og jeg blir her på Skeikampen helt til an reiser til Oberstdorf sammen med Norges Skiforbund den 20. februar.

Han kommer imidlertid til å delta på enkelte av øktene som landslaget kjører under samlingen på Sjusjøen denne og neste uke.

– Oppladningen bli ganske lik slik den har vært før tidligere mesterskap, med unntak av at Johannes har fått trent betydelig flere timer i desember/januar enn han har gjort tidligere. Det skal bli spennende å se utfallet av den økte treningsmengden, melder Kåre Høsflot.

Les mer om

 1. Vintersport
 2. Langrenn
 3. Johannes Høsflot Klæbo

Flere artikler

 1. LANGRENN
  Publisert:

  Flere uker uten kjæresten: – En rar tid for oss

 2. LANGRENN
  Publisert:

  Forlater Trondheim sammen med to av sine viktigste hjelpere

 3. LANGRENN
  Publisert:

  Klæbo takker familie og kjæresten: – Setter enormt pris på valgene de tar

 4. LANGRENN
  Publisert:

  Gråt da han ringte pappa

 5. LANGRENN
  Publisert:

  Mener barnebarnets hyttekjøp ble avgjørende

 6. LANGRENN
  Publisert:

  Klæbo usikker foran VM: – Det er en form for risiko