Klæbo har ikke pratet med Bolsjunov siden vinteren

LAVAZÈ (VG) Johannes Høsflot Klæbo (24) og Aleksandr Bolsjunov (24) har hatt lite dialog siden dramaet på VM-femmila. Klæbo passer på å holde tett om planen for å slå rivalen til vinteren.

DRAMATISK: Den norske skihistorien er lang, men få øyeblikk har inneholdt mer dramatikk enn innspurten av VM-femmila sist vinter. Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov kom i kontakt. Emil Iversen tok gullet.

– Jeg går ikke rundt og tenker masse kun på Bolsjunov, men det er mange som trener hardt og ønsker å gå fort på ski. Det samme gjør jeg, sier Klæbo til VG 1800 meter over havet i de italienske fjellene.

Han forbereder seg på OL-sesongen og nye tøffe kamper mot de norske lagkameratene, og ikke minst russeren Aleksandr Bolsjunov. Klæbo og Bolsjunov har de siste sesongene hatt flere dueller, og det toppet seg sist vinter.

På VM-femmila kom de to 24-åringene i kontakt på oppløpet og Klæbo ble disket fra gullet, mens Bolsjunov ikke fikk spurtet det han var god for. Emil Iversen endte opp med gullet. Nå ser Klæbo frem mot nye oppgjør.

– De duellene som kommer er sinnsykt artige. De artigste skirennene er de som er tettest og med mest dueller. Når de går i din favør, er det det artigste som finnes. Jeg håper det kommer flere av dem, sier Klæbo.

– Har du hatt noe kontakt med Bolsjunov siden vinteren?

– Nei, ingenting faktisk. Jeg har hverken hørt eller snakket noe med ham i det hele tatt. Jeg ser han vel på startstrek i Ruka igjen, svarer Klæbo og smiler.

Duoen har flere ganger tidligere uttrykt beundring for hverandre i skisporet.

FØR DISKEN: Her er Klæbo - som på dette tidspunktet sto som verdensmester - borte og trøster Bolsjunov. Senere ble Klæbo disket fra gullet.

– Følger du noe særlig med på hva han driver med, eller blir det feil fokus?

– Han skal få holde på med sine ting, og jeg med mine ting. Så skal jeg være forsiktig med hva jeg forteller om min trening. Han skal få gjøre det samme. Jeg ønsker ikke å gå ut og fortelle hvordan jeg skal slå ham, det får vi vente og se.

BLID: Johannes Høsflot Klæbo var i godt humør under pressetreffet i Italia.
Les også

Klæbo etterlyser forbundene og Olympiatoppen i Kina-debatten

Klæbo og Bolsjunov gikk verdenscup i Sveits helgen etter VM, mens russeren inviterte trønderen i bryllupet sitt i april. Klæbo hadde ikke anledning til å stille.

Verdenscupen starter i finske Ruka 27. november. OL i Beijing åpner 4. februar.