Langrenn

Northug-saken kan skape mer trøbbel

Trolig venter løpere med å signere landslagsavtalen på grunn av den uavklarte situasjonen.

UAVKLART: Situasjonen rundt Petter Northug har skapt splid i skistyret.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): I går kveld fikk landslagsutøverne i langrenn utdelt sin landslagsavtale fra skiforbundet. Kommersiell leder Bernt Halvard Olderskog regner med at alle har signert i løpet av neste uke. Slik Adresseavisen kjenner saken, kommer dette neppe til å skje.

Uenighet i skistyret

Bakteppet er naturligvis den vanskelige situasjonen mellom skiforbundet og Petter Northug, som fortsatt er helt uavklart. I går var det møte i skistyret, hvor medlemmene ikke kom til enighet om hvordan de skal håndtere saken.

Uenigheten går på fjorårets vedtak om at alle landslagsløpere ikke kan profilere sponsorer som er i konflikt med skiforbundets. Northugs hovedsponsor Coop er eksempelvis i direkte konkurranse med forbundets sponsor Spar.

— Vi har ikke lagt skjul på at det er en krevende og vanskelig sak. At det er delte synspunkter, det er det, sa Røste til VG tidligere i dag.

Diskuterte på Sognefjellet

Med fjorårets vedtak kan ikke Northug delta i verdenscup og mesterskap kommende sesong så lenge han har Coop som hovedsponsor.

Forhandlinger mellom Northug-leiren og skiforbundet har så langt ikke ført frem.

Adresseavisen meldte for noen uker siden at forbundets behandling av Northug-saken har skapt frustrasjon i landslagsmiljøet, og at saken skulle bli tema da løperne møttes på Sognefjellet i juni.

LES OGSÅ:Troverdigheten er lik null

Adresseavisen er kjent med at temaet var oppe til diskusjon under samlingen på Sognefjellet. Avtalene mellom løperne og landslaget ble utdelt i går. Det bekrefter Olderskog til Adresseavisen.

— Det siste møtet med tillitsvalgte var forrige tirsdag. En del av løperne signerte allerede i går, sier han.

Tillitsvalgt Anders Gløersen var blant dem. Han sier at han ikke har hørt noe som tyder på at det finnes løpere som vil avvente situasjonen.

— Ikke som jeg vet. Jeg synes det var gode samtaler på Sognefjellet. Det er et par små endringer i kontrakten som vi har diskutert litt.

- Hva tenker du om den uavklarte situasjonen rundt Northug?

— Den overlater jeg fullt og helt til de som har med det å gjøre, sier Gløersen til Adresseavisen.

Regner med de signerer

Olderskog sier at det er foretatt småjusteringer i avtalen sammenlignet med slik den var i fjor.

— Hvilke tema som har vært oppe til diskusjon, vil jeg ikke kommentere. Flertallet har signert og jeg regner med at alle har signert i løpet av neste uke, sier han videre.

Adresseavisen er imidlertid kjent med at dette neppe kommer til å skje, fordi det er et ønske å avvente hva som skjer rundt Northug før de forplikter seg.

Les mer om

  1. Petter Northug