Langrenn

Skar lekte seg til sprintseier: – Nå skal jeg gå VM. Sånn er det bare.

To nordmenn på pallen i Dresden.

Sindre Bjørnestad Skar vant i Tyskland
  • Henrik Gill

Sindre Bjørnestad Skar viste muskler i Tyskland og spurtet inn til seier på lørdagens sprint. Erik Valnes tok en svært overraskende tredjeplass.

Det var Bjørnestad Skars første seier i verdenscupen på nesten to år. Nordmannen var sterk gjennom hele dagen, og i finalen var han best da det gjaldt. Nå mener 26-åringen at det ikke er noen tvil om han skal gå ski-VM i Seefeld i slutten av februar.

– Nå skal jeg gå VM. Sånn er det bare. Ikke mer å diskutere, sier Skar til NRK.

– Har Monsen (landslagstrener, journ. anm.) sagt det til deg, eller har du sagt det til Monsen?

– Jeg sier det til deg nå, også får vi høre hva han sier. Men nå har jeg gått fire gode sprinter. Jeg kan godt gå to gode til, men jeg føler ikke jeg trenger det, sa Skar til NRKs reporter.

Sprinttrener Arild Monsen ønsker enda ikke å ta ut noe lag til VM.

– Det er ikke et rent VM-uttak, men alle skirenn er på skjønnslisten, og selvfølgelig er det bra å gjøre det bra, sier Monsen.

  • DET GIKK IKKE LIKE BRA FOR LANGRENNSKVINNENE I SPRINTEN: Les mer om det her.

– En mann for fremtiden

Gleb Retivykh fra Russland tok annenplass, mens Erik Valnes overrasket stort og ble nummer tre. 22-åringen hadde 22.-plass som sitt beste resultat i verdenscupen fra før, men i Dresden viste han at han har mye på lager.

– Det var utrolig artig. Jeg har vært litt smågrinete gjennom dagen selv, for det er blitt litt vel mye taktikk, men når det ender med en sånn norsk dag for oss, så er det bra det, sa Monsen.

Monsen skryter også av Valnes, som sier 22-åringen er en mann for fremtiden.

– Det er en robust og sterk kar. En mann for fremtiden, med gode utholdenhetsegenskaper. Det så vi sist i skandinavisk cup. En spennende mann, sier Monsen om Valnes.

Valnes herjet i semifinalen, og i finalen ble han hindret tidlig i løpet da to franskmenn gikk i bakken. Likevel gikk han seg sterkt opp og ble altså nummer tre.

Federico Pellegrino var favoritt, men italieneren ble disket i kvartfinalen.

Flere av verdens beste løpere manglet i tyske Dresden. Blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og flere russiske kanoner sto over etter å ha slitt seg ut i Tour de Ski.

I dameklassen ble det nok en gang svenske Stina Nilsson som gikk til topps.

(©NTB)

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Sprint (ski)