Langrenn

Hva gikk galt for Trondheims VM-komite?

KOMMENTAR: Med bare fire stemmer av 17, ga Trondheims VM-kampanje dårlig uttelling. VM-komiteen må gå i seg selv etter skuffelsen i Cancún, skriver Kjetil Kroksæter.

Med bare fire stemmer av 17, ga Trondheims VM-kampanje dårlig uttelling. VM-komiteen må gå i seg selv etter skuffelsen i Cancún, skriver Kjetil Kroksæter.

At Oberstdorf ville vinne, lå i kortene. Tyskland skaffer 70 prosent av tv-inntektene til EBU og storparten av sponsorinntektene til FIS. I de fleste sammenhenger er det slik at økonomi trumfer de fleste andre argumenter.

Det er viktig for FIS å signalisere at skiverdenen ikke skal innskrenkes til Norden. Med VM i Oslo 2011, Falun 2015 og Lahti 2017, ville Norden blitt i overkant dominerende med Trondheim i 2021. I en tid der det internasjonale skiforbundet er opptatt av å redusere Norges dominans i langrenn, ville det nesten vært selvmotsigende å legge VM til Norge. Hvis det er slik at Trondheim fikk bare én stemme utenfor Norden, kan det tyde på at noen er lei av vår dominans i nordiske grener.

Les hele saken med abonnement