Kollen-avgjørelse kommer torsdag

Det vil senere i dag bli besluttet om Holmenkollen skifestival kan arrangeres som planlagt i lys av koronautbruddet, opplyser helsedirektør Bjørn Guldvog.

En avgjørelse rundt Holmenkollen skifestival vil komme i løpet av torsdag. Her er Johannes Høsflot Klæbo i sporet under femmila i fjor.

Holmenkollen skifestival innledes fredag.

Ifølge Guldvog er det først og fremst snakk om vurderinger rundt selve arrangementet, som publikumstilstrømming, som skal vurderes.

– Jeg vil understreke at det ikke er noen som setter spørsmål ved om aktørene kan gjennomføre arrangementet. Det er den store tilstrømmingen av mennesker fra mange ulike steder som vi vil vurdere risikoen i forhold til. Det er både knyttet til transporten opp og ned fra sentrum og inn og ut av landet, samt aktivitetene som skjer i Holmenkollen-området under festivalen, sier Guldvog til NTB.

Flere idrettsarrangementer blir nå avviklet uten publikum til stede som sikkerhetstiltak for å hindre ytterligere spredning av koronaviruset.

Det er ventet rundt 30.000 tilskuere til arrangementene i Holmenkollen fredag, lørdag og søndag. Kollen er kjent for folkefesten, med tusenvis av mennesker både på stadion og ikke minst langs langrennstraseen i Nordmarka.

Daglig leder Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen skifestival sier til NTB at hun ikke har fått noen andre beskjeder som skulle tilsi at det ikke blir arrangement som planlagt i Kollen til helgen.

– Vi er i arrangementsmodus i dag som vi var i går, sier hun, og legger til at hun venter å bli involvert i en beslutning i løpet av dagen.

Vestgren Sæterøy vil ikke spekulere på muligheten for avlysning dersom for eksempel ikke publikum får være til stede.

Fredag er det hoppkvalifisering, som også er første renn i Raw Air. Lørdag er det ordinært hopprenn, kvinnenes 30 kilometer fellesstart og kombinert, mens skifestivalen avsluttet med 50 kilometer for menn søndag.

(©NTB)