Bjørgen (34): - Jeg er ikke for gammel

Skidronningen ville ikke høre snakk om at alderen tynger etter Therese Johaugs utklassingsseier.

svp://28732?view=adressa
  • Mette Bugge
    Mette Bugge

BEITOSTØLEN (Aftenposten): Therese Johaug knuste konkurrentene og gikk inn til en overlegen seier i sesongåpningen på Beitostølen. Det skilte 24,7 sekunder ned til Marit Bjørgen på annenplass på 10-kilometeren.

— Det er noe år siden jeg vant her. Jeg ser at Therese har utviklet seg og er på et veldig høyt nivå, men det er ikke så enkelt å vinne lenger. Men når man er trygg, så vet jeg at jeg har mer å komme med, sier Bjørgen.

Les også

Suveren Johaug utklasset Bjørgen

Bjørgen er kalt «dronningen av Beitostølen», men de siste årene har Johaug vært helt sjef i sesongåpningen, og dette var hennes tredje seier på rad på Beito.

— Du er åtte år eldre. Er du mer tungstartet?

Marit Bjørgen er klar på at hun ikke er for gammel sammenlignet med konkurrent Therese Johaug.

— Nei! Jeg er ikke for gammel. Jeg synes jeg gikk et veldig greit løp og vet at jeg har mer å komme med. Det som gjør sporten interessant, er at man ikke kan spasere inn til seier, understreker Bjørgen, og får støtte av Johaug.- Nei, hun er ikke for gammel. Jeg er bitt banket av henne på trening i høst.

Les også

Følg Northugs sesongåpning direkte

Therese Johaug tror dagens resultat gjør trønderen enda farligere under verdenscupåpningen i Finland.

— Marit er veldig skjerpet. Hun er en god klassiskløper, og jeg ser at hun nå er revansjesugen. Noen ganger må man ha noen skirenn i kroppen for å komme skikkelig i gang. Allerede til Kuusamo nå kan plasseringene være omvendt, trøster Johaug.

Saken oppdateres!

Les også

Ville pakke inn Johaug som 50-årsgave

svp://28732?view=adressa