Lotta Udnes Weng vil holde seg unna søsteren: – Redd jeg drar henne ned

DRAMMEN (VG) Tvillingene Udnes Weng (26) er i hver sin ende av skalaen for langrennsglede. Lotta er regelrett «dritt lei» og i villrede. Tiril tok nok en pallplass og nærmer seg karrierens store høydepunkt.

EN SLITER OG DEN ANDRE LYKKES: Tiril Udnes Weng og tvillingsøster Lotta (høyre) har en helt ulik inngang til de siste ukene av sesongen.

– Jeg er redd jeg drar henne ned i det hun holder på med. Vi får prøve å holde avstand fra hverandre. Jeg vil ikke påvirke henne negativt nå, sier Lotta Udnes Weng til VG.

Hun var nærmest knust i pressesonen etter Drammen-sprinten tirsdag. Lotta Udnes Weng ble slått ut allerede i kvartfinalen. Det stoppet nærmest opp på oppløpet.

Helt siden hennes første verdenscupseier på en sprint i Tour de Ski har det gått i motbakke i internasjonale konkurranser. Lotta Udnes Weng har ikke vært i en sprintfinale siden.

Samtidig kjemper tvillingsøster Tiril en intens kamp om å vinne den gule trøya, beviset på at hun har vært verdenscupens beste skiløper.

Hun satte seg ikke i noen dårligere posisjon etter at hun tok en råsterk tredjeplass bak Kristine Stavås Skistad og svenske Jonna Sundling under Drammen-sprinten tirsdag.

– Vi er jo i forskjellige posisjoner. Jeg er i form. Hun er i dårlig form. Vi er i hver vår ende av skalaen. Det gjelder å få henne i flytsonen, sier Tiril til VG.

Det spørs hvor enkelt det blir. Lotta Udnes Weng var langt nede etter opplevelsen i Drammen.

– Jeg har ingen forklaring. Det er det verste. Jeg blir rådvill. Jeg har prøvd alt de siste ukene. Det er vondt å gå på nederlag etter nederlag, helg etter helg.

FLYTSONEN: Tiril Udnes Weng kunne feire nok en pallplass i verdenscupen da hun ble nummer tre bak Kristine Stavås Skistad og Jonna Sundling i Drammen tirsdag.

– Hva skal du gjøre nå for å snu dette mentalt de siste to rennhelgene?

– Jeg vet ikke. Jeg føler jeg har jobbet hardt med hodet bare for å gå litt troen på meg selv. Man får en selvtillitsknekk hver gang man møter motgang. Det er begrenset hvor lenge man kan jobbe seg tilbake igjen.

– Jeg er ikke lei av langrenn. Jeg liker å trene. Men jeg er dritt lei av å gå dårlige skirenn. Det er så jævlig dritt, det, sier Lotta Udnes Weng.

Hun spekulerer i at hun gjorde noe feil etter Tour de Ski og at hun burde latt kroppen hvile mer enn den gjorde. Nå har hun jaktet det viktige overskuddet før de siste konkurransene denne sesongen.

– Man blir desperat. Jeg føler jeg har prøvd alt. Til slutt endte jeg med å ikke gjøre en dritt denne uken før Drammen. Jeg har bare ligget på sofaen…

Tvillingsøster Tiril ladet på sin side opp med en svært imponerende femmil i Kollen sist helg.

Nå gjenstår bare fem individuelle distanser for å avgjøre om det blir hun eller amerikanske Jessie Diggins som vinner verdenscupen sammenlagt. Det skiller 145 poeng mellom de to rivalene i sammendraget.

– Veldig, veldig bra dag, sier hun om at hun økte avstanden til Diggins i verdenscupen sammenlagt.

PS: Verdenscupen avsluttes med renn i Falun førstkommende helg. Deretter venter en by-sprint i Tallinn, Estland, tirsdag 21. mars. Det hele avsluttes med konkurranser i Lahti, Finland, om snaue to uker.