Sprint-gull til Falla og Klæbo

TRONDHEIM (VG) Maiken Caspersen Falla (30) og Johannes Høsflot Klæbo (24) tok hvert sitt NM-gull på klassisk-sprinten i Trondheim i dag.

De ble også belønnet med kongepokal.

Falla vant sprinten i fristil i fjor. I dag var hun best i klassisk. Maiken Caspersen Falla (30) tok sitt sjette NM-gull. Dermed passerte hun Marit Bjørgen som mestvinnende i sprint i NM.

30-åringen var raskest i kvartfinalen og raskest i semifinalen i Granåsen. I finalen spurtslo hun Anna Svendsen med 0,33 sekunder.

Tiril Udnes Weng ble nummer tre.

Falla gikk gjennom pressesonen med kongepokalen i hendene, og et meget bredt smil.

– Nå hadde jeg den følelsen jeg har hatt noen ganger, jeg bare gleder meg til å gå finalen. Nå skal jeg bare gå det jeg kan. Det var veldig godt å kjenne på den igjen, det er en stund siden sist, sier Falla til VG.

Hun gikk ikke verdenscupåpningen i Finland. Hun hadde det tungt. Nå er håpet tilbake for tittelforsvareren på VM-sprinten.

– Dette er slik vi ønsker å se Maiken, selv om det er et stykke opp til de aller beste i verden, fastslår NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Klæbo kontrollerte

I herreklassen vant Johannes Høsflot Klæbo foran Erik Valnes og Emil Iversen.

– Det var ikke lett, men det var artig å få det til på hjemmebane. Og når Byåsen er med og arrangerer, så er det stas, sier Klæbo til VG.

FEIL NUMMER: - Jeg så at jeg ikke hadde på meg rett startnummer, så da måtte jeg kjappe meg tilbake. Jeg hadde vel 25 sekunder på meg da jeg kom tilbake til start. Det gikk fint, sier Klæbo om den ekstra joggeturen før start i finalen.

Han slo Valnes med 0,49 sekunder. Nå ser Klæbo frem til å møte Aleksandr Bolsjunov igjen.

– Jeg er spent. Jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake til verdenscup å gå konkurranser mot ham, sier Klæbo.

Han vant tre gull i forrige VM.

– Jeg har trent bra nå, jeg har gjort den jobben jeg mener er riktig i forhold til å komme i form til VM, sier tittelforsvareren på sprint.

Sivert Wiig, som var raskest i prologen, ble nummer fire i sin første NM-finale.

– Han er en spennende mann. Dette er bare å merke seg for Arild Monsen og sprinttrenerne fremover, fastslår NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Maiken Caspersen Falla slo Anna Svendsen i spurten.