Langrenn

Tønseth og Hellner raser mot russeren: - Han slo meg med staven

Både Didrik Tønseth og Marcus Hellner var lynforbannet da de kom i mål etter den tredje Tour de Ski-etappen i Oberstdorf.

SINT: Både Marcus Hellner (til venstre) og Didrik Tønseth reagerte sterkt på Sergej Ustjugov etter det dramatiske skiathlon-rennet i Toblach.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

OBERSTDORF: Ustjugov vant sin tredje strake etappeseier foran Martin Johnsrud Sundby og Dario Cologna på 20 kilometer skiathlon i VM-løypene fra 2005. Simen Hegstad Krüger ble nest beste norske løper med sjetteplass. Emil Iversen ble nummer elleve. Didrik Tønseth plasserte seg helt nede på 25. plass.

Da Tønseth kom i mål var han lynforbannet. Han deiset staven i gjerdet i målområdet. Årsaken var at Ustjugov skal ha gått rett inn i ham underveis i løpet. På grunn av det brakk Byåsen-løperens stav.

Les også

Emil Iversen sender bilder til Ustjugov på nettet

Brakk staven

– Jeg blir forbannet når noe slikt skjer. Jeg mener at jeg gikk i andre rekke og så suste han inn i meg bakfra, forteller Tønseth til Adresseavisen.

På grunn av at det var et godt stykke frem til neste stavpost ble han gående med kun én stav i en lengre strekning. Tønseth mener dette ødela løpet hans.

BEST: Sergej Ustjugov (til høyre) på vei ut av stadion etter nok en etappeseier i Tour de Ski.

Dette er ikke første gang under Tour de Ski at Tønseth har kommet rasende inn i målområdet. Etter stavbrekk på den første sprinten i Val Müstrair stormet han ut av stadion etter å smelt den ødelagte staven inn i reklameplakatene.

Les også

Her koker det over for Tønseth. Så stakk han fra stadion i sinne.

– Usportslig

Tønseth reagerer også på at Ustjugov økte farten da Martin Johnsrud Sundby gikk feil underveis i løpet.

– Jeg mener den situasjonen er usportslig.

Også Marcus Hellner var rasende da han kom i mål etter den dramatiske skiathlonen. Han gikk rett til Ustjugov og ba om forklaring.

Les også

Johnsrud Sundby om egen tabbe: - Evneveikt

– Verre å slå

– Jeg spurte hva han holdt på med. Det var utrolig hett der ute i løypa, og han var vel opprørt over at folk havnet midt i hverandre. Han overreagerte og begynte å slå med stavene. Jeg spurte hva han drev på med, og da slo han en gang til. Da ble jeg forbannet på ham, sier svensken som ble nummer fem.

Norges landslagssjef Vidar Løfshus hadde fått med seg episodene, men vil ikke være med på Tønseth karakteristikk av den råsterke russeren som usportslig.

Les også

Norges landslagssjef ville ha russisk leder utestengt

– Nei, det er vanskelig for meg å si. Jeg så ikke hva som skjedde med Martin inne på stadion. Dette skjedde jo rett før bonussprinten, påpeker han.

– Jeg tror nesten det å slå etter Hellner er verre, sier Løfshus.

Sergej Ustjugov avviser kritikken.

DEN SISTE BAKKEN: Martin Johnsrud Sundby var i tet foran Dario Cologna på toppen av den siste bakken. Begge ble til slutt slått av Sergej Ustjugov.

– Nei, det er en konkurranse og alle prøver å gjøre sitt beste. Dette er slikt som skjer, sier han til Adresseavisen.

Ustjugov leder nå Tour de Ski med 29 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby. Alex Harvey, Dario Cologna, Marcus Hellner og Emil Iversen følger på de neste plassene.

Onsdag er det jaktstart i Oberstdorf.

Les mer om

  1. Tour de Ski
  2. Martin Johnsrud Sundby
  3. Dario Cologna
  4. Ski