Langrenn

Runar (26) knuste løyperekorden og fikk revansje

Runar Hermo (26) tapte på oppløpssiden i fjor på Tromsø skimaraton. I år vant han og tok attpåtil løyperekorden.

JUBEL: Runar Hermo strekker armene i været etter den imponerende seieren på Tromsø skimaraton.
  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

Den 26 år gamle Tromsø-bosatte skiløperen fra Hammerfest overrasket mange da han hang med hele veien og ble nummer to på fjorårets Tromsø skimaraton.

Ett år med knallhard trening har båret frukter. I år var han overlegen på oppløpssiden da han klokket i mål på 1.45,51 og vant fire sekunder foran Audun Erikstad.

– Jeg var nesten mest sliten etter første runden, men jeg kjente meg bedre og bedre for hver runde og jeg prøvde å kjøre litt på i nest siste runden, men fikk ikke luke, men da slapp Torgeir (Sulen Hovland) og Daniel (Strand), så da var det kun meg og Audun (Erikstad) igjen på siste. Heldigvis hadde jeg krefter igjen på slutten, sier Runar Hermo til iTromsø.

Den gamle rekorden tilhørte Petter Eliassen, som i 2014 gikk på tiden 1.49,42. Årets løype var riktignok noe annerledes med fem i stedet for fire runder, men med flere høydemeter totalt sett.

– Det var fem runder i stedet for fire ganger 10, men det betyr jo alle bakkene en gang til og man går glipp av de lette rundene rundt Prestvannet, så de skal jobbe de som skal slå den rekorden, smiler Hermo.

Les også

Flugstad Østberg om det «rare» møtet med Johaug: - Vi hilste. Så gikk vi hver vår retning.

VINNER: Runar Hermo med gullmedaljen om halsen.

Slo trio: – Det var en liten skalp

Hermo var særdeles fornøyd med seieren med tanke på at tre løpere fra Team Nord-Norge var med; Audun Erikstad (2), Torgeir Sulen Hovland (4) og Eirik Solvang (5). Daniel Strand fra Tverrelvdalen ble nummer tre.

– Tromsø skimaraton er et utrolig artig renn. Det er mange som er og ser på og så var det god deltagelse med de tre guttene fra Team Nord-Norge. Det var artig å slå de, det var en liten skalp. Det viser at jeg har gjort noe rett, smiler Hermo.

Som kanskje ikke var like overrasket som mange var over triumfen.

– Jeg trener kanskje ikke like mye som de, men jeg trener veldig mye, så det er ikke rart at jeg går relativt fort på ski. Jeg trener fra juni/juli for vinteren, så da er det artig å gå fort på ski. Jeg drev og vurderte å gå Cortina-Toblach i Italia eller Tromsø skimaraton. Egentlig er jeg glad at jeg var her, siden det var god deltagelse, så får jeg heller satse på et kanonløp i Vasaen om tre uker, sier Hermo.

Les også

Flere toppløpere til start i Tromsø Skimaraton

SØLV: Audun Erikstad var sjanseløs på oppløppssiden mot Runar Hermo og ble nummer to.

Drømmer om satsing

Hermo har markert seg under flere langløp, blant annet med 35.-plass på Vasaloppet i fjor og 36.-plass i årets utgave av langløpet Marcialonga.

– Jeg trener hele tiden for å bli bedre. Målet er topp 30 på Vasaen om tre uker, drømmen er å gjøre det enda litt bedre, men jeg skal ikke bli for kjepphøy, jeg må nesten bare se hvordan det går, sier 26-åringen.

Som har en drøm om å satse på langløp.

– Jeg vet ikke hva som skjer neste sesong. Jeg har lyst til å satse enda mer, men jeg får se hva det blir til. Til nå har jeg jobbet en god del ved siden av treningen og skal jeg ta ett steg til mot de beste i Norge og verden, må jeg jobbe mindre, trene mer og restituere bedre, sier han.

Til nå er det økonomien som setter en stopper for den hardtsatsende revisoren.

– Det går på det økonomiske. Jeg må i hvert fall få noen sponsorer eller gå for ett lag, skal jeg satse på langløp, hvis ikke går det ikke økonomisk, sier han.

Samtidig ser han at det er mulig å hevde seg i verdenstoppen i langløp.

– Anders Aukland er 44 år, så jeg har 18 år på han, så jeg er fortsatt ung. Dette er andre året jeg trener jevnt og godt. Jeg merker jeg blir godt trent og det er også utrolig artig å vinne skirenn, sier Runar Hermo.

Les mer om

  1. Hammerfest
  2. Tromsø
  3. Trening
  4. Vasaloppet