Sprengte treningsgrensene

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng har trent så mye i det siste at de synes det er helt på grensen.

HAR LØFTET SEG: Ingvild Flugstad Østberg løfter Heidi Weng. Det er godt å være hjemme igjen, og en liten jobb som modeller tar de gjerne.

— Jeg har aldri opplevd maken, sier Weng, som var på Olympiatoppen sammen med Østberg, Finn Hågen Krogh og Eldar Rønning i går.

De sto modeller for de nye OL-genserne, som kalles Sotsji.

For skikvartetten var dette et lite avbrekk i en travel treningshverdag, som den siste tiden har vært tøffere enn noen gang. 17 dager i Seiser Alm og Livigno lå på kanten av hva kroppen kan tåle.

— Nå blir det viktig hva vi gjør de siste dagene, for ikke å dra på oss noe, sier Gjøvik-jenta, og tenker på sykdom.

Marit Bjørgen fikk da også en liten smell på denne leiren, og dro hjem før de andre. Også Marthe Kristoffersen ble forkjølet.

Ikke redd

— Det er klart at vi på den måten utsetter kroppen for stor påkjenning, men samtidig er det nødvendig. Og jeg tåler en trøkk. Selv om et par ble litt syke, er jeg ikke redd for å være sammen med folk når jeg kommer hjem, sier Østberg.

— Noen «basselusker» må man jo ha i kroppen. Jeg tar vanlige forholdsregler. Må jo ikke nødvendigvis sitte på noen som er syke, ler hun.

Mental utfordring

— Jeg har aldri lagt ned så mye trening som jeg gjorde på denne høydeleiren, sier Weng, der hun står og føler seg fin i den nye Dale-genseren.

— Det var ikke det at det var så hardt, men det var så mange timer hver dag, minst fem, legger Weng til.

De siste dagene ble for henne en kamp om å holde hodet på plass. For én ting er den kroppslige utfordringen, men det er også mentalt tøft å henge med.

Derfor syntes begge det var godt å komme hjem sist tirsdag, og om kort tid følger en ny treningsleir, da på Kvitfjell og Lillehammer. Kvinnetroppen deler seg.

— Men det er godt med et par rolige dager nå, legger Weng til.

Testing

Finn Hågen Krogh og de andre på herrelandslaget har også vært på høydeleir, og Krogh er optimist.

— Jeg merket at jeg slet med å henge de beste i starten. Underveis fikk jeg mer og mer overskudd og ble bedre kjent med meg selv. Tidligere har vi vært to uker i høyden, når var det tre. Det passet meg veldig bra, sier Krogh, som ble glad da han fikk høre at Oslos befolkning stemte ja til OL.

— Som en potensiell OL-deltager i 2022, betydde det mye, men samtidig har jeg tror tro på at OL gir en gevinst for så mange, sier Krogh.

Eldar Rønning er enig. Han tar en stopp på Olympiatoppen i dag for testing, men engasjerer seg gjerne for å fortelle andre at han synes OL er et godt prosjekt.