Langrenn

Nygaard: – Håper de skjønner at det ikke er vits å prøve seg

Andreas Nygaard (25) tok over den grønne sprinttrøya. Den skal han beholde.

FORNØYD: Andreas Nygaard gliser over å være tilbake i grønt. Foto: Magnus Östh

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

TROMSØ/LIVIGNO: Andreas Nygaard vant både den første og den andre innlagte spurten i sesongåpningen av langløpssesongen i italienske Livigno og klassikeren «La Sgambeda».

Nygaard løftet armene til værs, triumferende etter passering på 12 kilometer og den andre spurten, vel vitende om at han hadde 80 sprintpoeng i lomma og sikret seg den grønne poengtrøya med hjem til Tromsø til jul.

– Dette var akkurat som bestilt og helt etter planen. Jeg var spent på kroppen før løpet og de to spurtene var eneste fokus. Nå satser jeg på at de andre skjønner at de ikke har sjanse og lar meg kjempe i fred, sånn at jeg slipper å krige så hardt for å beholde trøya, sier Andreas Nygaard til iTromsø.

Les også

Silje Theodorsen: - At så mange bryr seg, gjør meg veldig ydmyk

Topplasseringer

Nygaard greide naturlig nok ikke å være med å kjempe om seieren helt inn i det 24 kilometer lange klassiske løpet som ble vunnet av John Kristian Dahl foran Eugeniy Dementiev og Johan Kjølstad. Nygaard ble til slutt nummer 17, mens lagkamerat i Team Santander Snorri Einarsson ble nummer 31. Tord Asle Gjerdalen og Anders Aukland fra Team Santander ble nummer fem og seks.

Les også

Sjekk hva som er målet for råsterke Nygaard i vinter

– Det deles ut så mye poeng hele tiden, så jeg vet jeg må ha fokus på grønne trøya, men det koster en del å ta de innlagte spurtene, spesielt i høyden, så det hadde vært artig og kunne brukt litt mindre krefter, sånn at man også kunne være med og kjempe om topplasseringer i en sluttspurt, sier Nygaard.

50 poengs luke

Nygaard fikk som sagt med seg hele 80 poeng og har femti poeng ned til Morten Eide Pedersen og finske Ville Nousiainen, som begge står med 30 poeng.

Les også

Tjener 100.000 kroner på å gå for profflag

– Vi hadde perfekt lagtaktikk i dag. Snorri (Einarsson) og Øyvind (Moen Fjeld), gjorde en fantastisk jobb for meg på spurtene. uten de, hadde det ikke gått så bra. De la det opp slik at jeg bare trengte å fullføre det, sier Nygaard.

Neste løp er i tsjekkiske Jizerska Padesatka (50 kilometer), 10. januar.

– Tord Asle (Gjerdalen) og Anders (Aukland), var ikke helt fornøyd, men de er med der oppe, så nå er det hjem til Tromsø og ta noen rolige dager før man begynner å jobbe mot det som skal skje i januar, sier 25-åringen.