Langrenn

Hjelper landslagsløperne med økonomien

Eldar Rønning har tatt på seg rollen som økonomisk rådgiver for skigutta og har sikret seg jobb etter karrieren.

 • Kristoffer Furberg

Veteranen blir lærling når han til sommeren starter i et trainee-program hos sponsoren Sparebank1. Der skal han blant annet jobbe med et prosjekt som skal hjelpe de beste skiløperne med å disponere inntekt og formue.

— Den rollen har jeg tatt litt allerede. Gutta på landslaget vet jo at jeg er interessert i og har studert litt økonomi, sier Rønning.

Bekymret familie

Familien var bekymret da en ung Eldar Rønning fant ut han skulle satse på langrenn, og faren pusher fortsatt på for at 31-åringen skal fullføre studiene.

Etter videregående skole, studerte Rønning idrett og tok 120 studiepoeng i Meråker. I tillegg har han samlet fullført cirka et år på Trondheim økonomiske høgskole. Nå tar han sikte på å fullføre en bachelorgrad i økonomi og til våren skal han etter planen ta autorisasjon som finansrådgiver.

Dårlig med aksjer

Sammen med Anders Bardal er han ansatt i 30 prosent stilling i Sparebank1. De to gullhåpene i Sotsji-OL skal de begge jobbe som finansrådgivere mot privatmarkedet, mens Rønning også skal bidra med intern kursing innen blant annet motivasjon. Jobbingen er tilpasset skisesongen og skal i hovedsak gjøres i sommerhalvåret.

De skal jobbe med rådgivning innen lån, sparing og forsikring, men aksjerådgivning får andre ta seg av.

— Jeg har alltid vært interessert i økonomi, og har forsøkt å investere i aksjer, men det har gått dårlig, sier Rønning.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5