Langrenn

Klæbo ble utklasset i spurten: - Glad dette ikke var OL

Kunne tangere Northug-rekord, så gikk det fullstendig galt på oppløpet.

Sjanseløs: Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen sjanse til å hamle opp med Federico Pellegrino i finalen av dagens sprint i Lahti.
  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist

Johannes Høsflot Klæbo ble nummer tre under lørdagens sprint i Lahti. Italienske Federico Pellegrino viste alle ryggen på oppløpet og vant sprinten. Russiske Gleb Retivykh ble nummer to.

– Jeg er glad dette ikke var OL. Pellegrino var uansett altfor sterk. Jeg hadde ikke noe å svare med. Da må man ta til takke med tredjeplass. Og jeg smiler likevel ganske bredt, sa han til NRK etter spurten.

Pellegrino tok seg til finalen i samme semifinaleheat som Klæbo, til tross for at han brakk en stav i begynnelsen av løpet.

Dersom Klæbo hadde vunnet, ville han ha tangert Petter Northugs rekord på ti verdenscupseire i en sesong.

Nå må han vente litt lengre før han får gjenta idolets prestasjon.

Bagasjetrøbbel ødela oppladningen

Klæbo fikk med seg tre medaljer fra OL i Pyeongchang i et langt og krevende OL.

Skistjernen vil likevel ikke si at lørdagens resultat kommer av det harde arbeidet som ble lagt ned i de olympiske lekene.

– Vanskelig å si. Det svinger veldig, og oppladningen ble ikke som den skulle da bagasjen vår ikke kom frem før i morges. Vi fikk ikke gått gjennom løypa i går, og det ble ingen trening, men jeg syns jeg taklet det greit. 60 poeng og plass på pallen tar vi med oss.

Sindre Bjørnstad Skar var også med i finalen. Han fulgte like bak Høsflot Klæbo, og ble nummer fire.

– Det er den desidert beste sprinten jeg har gått i år, men samtidig kom jeg først inn på stadion og burde helt klart vært topp tre. Kanskje vunnet. Det er litt sånn begge deler, men Pellegrino var smart der og jeg litt dum, sa Skar til NRK.

Emil Iversen tok seg til semifinalen, men røk ut etter å ha blitt nummer fem.

Finn Hågen Krogh, Eirik Brandsdal og Gjøran Tefre røk ut på tid i sine kvartfinaler. Pål Goldberg røk ut på samme stadium, men ble helt sist i sitt heat.

Saken oppdateres.

Sjanseløs: Johannes Høsflot Klæbo hadde ingen sjanse til å hamle opp med Federico Pellegrino i finalen av dagens sprint i Lahti.

Les mer om

  1. Johannes Høsflot Klæbo