Langrenn

Eldar Rønning fikk Holmenkollmedaljen

Eldar Rønning (32) er tildelt Holmenkollmedaljen. Han hylles for å være en god og merittert representant for langrennssporten.

Eldar Rønning (t.h) hedres av Skiforeningen. Foto: NTB scanpix

Medaljen er Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett. Den er blitt delt ut siden 1895. Rønning fikk Holmenkollmedaljen i forbindelse med lørdagens verdenscuprenn (femmil) i Holmenkollen.

— Vi er stolte over å kunne tildele denne flotte utøveren Holmenkollmedaljen. I tillegg til å ha oppnådd svært imponerende idrettslige resultater, er Eldar Rønning en flott representant for sin idrett, sier styreleder Jon Hindar i Skiforeningen.

Holmenkollmedaljen tildeles løpere som i flere år har oppnådd sterke resultater i en eller flere av skigrenene. I første rekke tas det hensyn til resultater i Holmenkollrennene, men det kreves også at løperen har oppnådd toppresultater internasjonalt i flere år.

Les også

Svenskekrangelen, stjernesmellen, stavbrekket og andre gylne stafett-øyeblikk

Rønning kan vise til elleve verdenscupseirer, deriblant en femmilstriumf i Holmenkollen i 2012. Trønderen vant også sølv på 15-kilometeren under Oslo-VM i 2011, og han tok sprintbronse i 2007-VM. I tillegg har han vunnet en rekke stafettmedaljer for Norge.

(©NTB)

Les også

  1. To av Northug-brødrene falt og røk ut av prologen

  2. Røkke går ut av langrennslandslaget

Les mer om

  1. Eldar Rønning