Langrenn

Klæbos morfar fikk slag - dropper sesongåpningen

Johannes Høsflot Klæbo (25) dropper sesongåpningen på Beitostølen. Morfar Kåre Høsflots (78) slag tidligere denne måneden er en av årsakene.

NÆRT FORHOLD: Kåre Høsflot har trent barnebarnet Johannes i mange år.
  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

7. november ble Johannes Høsflot Klæbos morfar og trener Kåre Høsflot lagt inn på St. Olav Hospital med slag. Det melder Adressa.

– Han er blitt testet, undersøkt og utredet i uka som har vært, og ble skrevet ut fra St. Olavs hospital i går mandag 15. november. Kåre ser ut til å ha kommet fra slaget med begrensede konsekvenser/skader, og alt tyder på at han vil komme seg tilbake til normal gjenge igjen etter litt opptrening. Han vil bli fulgt opp av St. Olavs for ytterligere tester og opptrening i ukene som kommer, opplyser Haakon Klæbo til Adresseavisen.

Han opplyser videre at Kåre Høsflot trenger å ta det med ro i tiden fremover, og at de går ut med opplysningene for å unngå spekulasjoner og pågang fremover.

– Morfar er på bedringens vei, men han trenger tid til opptrening. Det er fint at han er hjemme igjen etter mange dager på St. Olav – og nå skal han bruke tid på å bygge seg opp. Det står veldig bra til med ham. Humøret hans er på topp - som vanlig, sier Johannes Høsflot Klæbo til VG.

Les også

Klæbo vil ofre jul i Norge for høydetrening

Johannes Høsflot Klæbo har besøkt morfaren på sykehuset flere ganger. 25-åringen dropper sesongåpningen på Beitostølen - delvis på grunn av slaget til morfaren.

– Det er en helhetlig vurdering som ligger til grunn for beslutningen min. Det har vært vel mye i det siste. En liten forkjølelse, uker med høydetrening og det som skjedde med morfar, sier Klæbo.

Han har planer om å kjøpe en stor TV til morfaren slik at han får sett på skiløp i ukene som kommer. Allerede den siste helgen i november er det verdenscupåpning i Ruka i Finland.

– Johannes ble forkjølet ved inngangen av helgen, og er først i normal trening fra i dag/i morgen. Da var det ganske lett avgjørelse å råde ham til at Beitostølen utgår. Men det er bare småtteri, sier sprinttrener Arild Monsen til VG.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Johannes Høsflot Klæbo
  3. Kåre Høsflot