Skistad tok Konnerud til topps i lagsprinten i NM: – En toppfart som er helt unik!

Konnerud med Kristine Stavås Skistad (24) og Maria Hartz Melling (20) forsvarte favorittstempelet og gikk inn til NM-gull i lagsprint på Tolga.

LEKENDE LETT: For Kristine Stavås Skistad, som tok Konnerud til NM-gull på lagsprint onsdag. Her tas hun i mot av lagvenninne Maria Hartz Melling (med ryggen til).

– Det gikk fint. Jeg kjente jeg hang greit på. Det var bare å ta det på slutten, sier Skistad til NRK.

Hun fikk deretter fikk spørsmål om det var noe som kunne gått galt på den siste etappen i spurtduell med Byåsen-løper og landslagsutøver Julie Myhre.

– Nei, svarer langrennsprofilen kontant og smilte.

Myhre gikk imidlertid alt hun maktet på ankeretappen, men klarte ikke riste av seg Skistad. På oppløpet var 24-åringen helt overlegen.

Les også

Skistad motivert av sosiale medier-tyn: – Ekstra gøy med bitre svensker

Kristine Stavås Skistad (venstre) og Maria Hartz Melling under en av vekslingene under onsdagens lagsprint under NM på Tolga.

– Det er en toppfart som er helt unik! ropte NRK-kommentatoren Jann Post da han så avslutningen til 24-åringen.

Myhre og Hanne Wilberg Rofstad tok sølvet, mens Asker endte på bronseplass med Hedda Østberg Amundsen og Elena Rise Johnsen.

Dermed kunne Melling og Skistad juble for Konnerud-gull på den første dagen av NM del to.

Skistad runder nå av en råsterk sesong. Hun ble beste norske under VM-sprinten i Planica da hun ble nummer fem.

Men hun har regelrett herjet etter mesterskapet. Skistad står nemlig med fem verdenscupseire totalt denne sesongen. Fire av dem har kommet de siste to ukene. Hver gang i duell med svenske Jonna Sundling.

– Det er fantastisk å se Kristine om dagen. Hun styrer heatene akkurat som hun vil ha det. Jeg er imponert over måten hun tenker på taktisk, sa NRKs ekspert og tidligere gullgrossist Therese Johaug på kanalens sending.

På herresiden var det uhyre jevnt mellom flere lag inntil de siste 500 meterne.

Men der gjorde Johannes Høsflot Klæbo kort prosess i duell med landslagskompisene Even Northug og Sindre Bjørnestad Skar, som representerer henholdsvis Strindheim IL og Bærums Verk Hauger.

NM-GULL: Til Johannes Høsflot Klæbo og Byåsen under onsdagens lagsprint under NM i Tolga. Like bak spurter Even Northug (blå Strindheim-drakt) og Sindre Bjørnestad Skar (rød drakt til høyre) om sølv og bronse.

Klæbo avgjorde hele konkurransen lenge før oppløpet og tok sammen med makker Martin Julian Buvarp Byåsen inn til NM-gull.

– Jeg fikk jo optimalt utgangspunkt av Martin, han gjorde en kjempeetappe, sier Klæbo til NRK.

Samtidig tok Nikolai Elde Holmboe og Skar sølvet for Bærums Verk Hauger. Det skilte bare noen få tideler ned til Strindheim IL, bestående av Håkon Skaanes og Northug som dermed måtte ta til takke med bronsen.

– Det er surt. Sånne interne dueller jeg ikke skal tape. Det vet Sindre, den svir, sier Northug og titter glisende bort på lagkompis Skar.