Langrenn

Northugs trener: - Mest sannsynlig kjører vi på som tidligere

Tor-Arne Hetlands inntreden som landslagstrener tas godt imot i Northug-leiren.

Petter Northug i samtale med sin trener Stig Rune Kveen under Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

— Det er ingen overraskelse at Hetland ble ny landslagstrener. Han har jo vært assistent, og det lå vel i kortene, sier Petter Northugs trener Stig Rune Kveen.

Selv om Kveen ikke hadde snakket med Northug etter at nyheten ble bekreftet, legger ikke Kveen skjul på at treneransettelsen blir tatt godt imot.

— Vi har en veldig god tone med Tor-Arne. Det har vi hatt både med han og Trond Nystad, sier Kveen.

- Hva har dette å si for Northugs fremtid på landslaget?

— Det er ingen minus i alle fall, sier Kveen.

  • Les det ferske Hetland-intervjuet: Slik skal han gjøre Norge enda mer suverene

I slutten av oktober i fjor ble Northug enig med Norges Skiforbund om en avtale som strekker seg frem til etter OL i 2018. Avtalen går ut på at Northug slutter seg til landslaget gjennom sesongen, med de samme rettigheter og forpliktelser som andre landslagsløpere. Utenfor sesong kan Northug få representere sine sponsorer, som Coop.

I et intervju med Adresseavisen i begynnelsen av februar var Northug krystallklar på hvem han mente burde bli ny sjef, nemlig Hetland.

— Det er én klar kandidat. Vi vet vel hvem det blir også. Det er Tor-Arne som er rett mann. Det er det ingen tvil om. Det er ingen andre navn som jeg ser som utfordrer han, sa Northug.

- Petter sitt frie valg

Adresseavisen spurte Northug om det var aktuelt med et heltids landslagscomeback dersom Hetland overtok.

— Vi får se. Hetland er kanskje riktig mann for å overtale meg. Hvem vet, det får vi se, sa Northug som forlot landslaget etter Val di Fiemme-VM i 2013.

NY SJEF: Tor-Arne Hetland er ny landslagstrener i langrenn. Her fra Tour of Canada. Foto: NTB scanpix

Northug-trener Stig Rune Kveen ville ikke si altfor mye om saken onsdag ettermiddag.— Det er veldig tidlig å si. Jeg vil egentlig ikke si så mye om det, sier Kveen.

— Det ble signert en treårig avtale i høst, og mest sannsynlig kjører vi på som tidligere. Men dette er til sist Petter sitt frie valg, sier Kveen.

Dermed tyder mye på at Northug fortsetter med privatlag, men at han representerer Norge i verdenscup og mesterskap.

Løfshus tror ikke på det

Landslagssjef Vidar Løfshus sier dette til Dagbladet onsdag ettermiddag:

— Personlig tror jeg ikke Petter kommer tilbake. Nå fikk vi ordnet en treårsavtale i fjor, som han har to år igjen av. Han er selvsagt velkommen tilbake dersom han ønsker det, sier Løfshus.

— Prosessen fremover skal være ryddig, og det skal ikke være slik at han kommer løpende til oss i siste liten og ber om å være med landslaget rett før sesongstart. Tor-Arne og Petter har nok et godt forhold, men jeg er 99,9 prosent sikker på at Petter fortsetter med sitt privatlag neste sesong, sier Løfshus videre til Dagbladet.

Les også

  1. Slik skal Hetland gjøre Norge enda mer suverene

  2. Lot 19-åring fra Byåsen gjøre grovjobben: Så slo Northug til i kjent stil

  3. Tor-Arne Hetland ny landslagstrener i langrenn

Les mer om

  1. Petter Northug