Northugs trener: - Hadde vi gitt opp håpet om å vinne, kunne vi reist hjem

Stig Rune Kveen mener Petter Northug har gjort alt riktig i forberedelsene til Tour de Ski.

TRISTE FORHOLD: Petter Northug på skistadion i Oberstdorf i går ettermiddag. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de Ski sammenlagt.
  • Birger Løfaldli

DIREKTE FRA 12.00: Følg sprintprologen direkte her!

DIREKTE FRA 14.30: Følg sprinten direkte her!

OBERSTDORF: Northug-treneren har fortsatt tro på at 29-åringen skal ta igjen Martin Johnsrud Sundby og vinne sammenlagt.

KOMMENTAR:

Les også

«Det vi trenger nå er en tysker som slår Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby»

— Hvis vi hadde gitt opp håpet om å vinne, kunne vi ha reist hjem , sier Kveen til Adresseavisen.

HAR TRO PÅ SEIER: Northug-trener Stig Rune Kveen tror fortsatt Petter Northug kan vinne Tour de Ski. Her foran arenaen i Oberstdorf.

Avstanden opp til Martin Johnsrud Sundby før dagens sprint er på halvannet minutt, noe som akkurat nå virker umulig å ta inn.

— Er det kun seier som teller og ingenting annet?

— Vi har ikke gitt opp håpet om at Petter kan kjempe om sammenlagtseieren. Det er mange løp igjen og mye som kan skje. Det er ikke ferdig før på søndag, sier Kveen.

- Kan skje uhell

Slik det ser ut nå, må Northug i første rekke konsentrere seg om å beholde andreplassen. Omkring halvminuttet bak ham jager utfordrerne Finn Hågen Krogh, Sergej Ustiugov, Sjur Røthe og Didrik Tønseth.

- Er det noe annet enn sykdom hos Sundby som kan gi Northug-seier?

— Nei, det er egentlig ikke det, men alt kan skje, sier Kveen og fortsetter:

— Det kan bli uhell underveis. Både Martin og Petter kan få stavknekk eller skiknekk. Jeg har tro på at Petter kan kjempe om etappeseire fremover nå. Det er løp som passer ham veldig bra. Mye kan skje, og han må absolutt bare brette opp ermene.

Les også

Norge sender hjem Tour de Ski-deltaker

Forventet sterk Sundby

— Er Sundby sterkere enn du trodde?

— Nei, vi har sett før jul at han var veldig sterk. Han får betalt for all treningen han har lagt ned. Martin var maskinsterk også i fjor og presterte veldig bra på sprintene. Tour de Ski passer ham veldig bra.

Martin Johnsrud Sundby er i ferd med å bli kongen av Tour de Ski. Dersom han kommer først opp monsterbakken på søndag, vil han ta sin tredje strake seier. Kun Dario Cologna har tre sammenlagtseire fra før. Blant kvinnene tok Justyna Kowalczyk fire strake triumfer i perioden fra 2010 til 2013. Petter Northug har markert seg hvert eneste år, men aldri gått til topps. Han har fire andreplasser og to tredjeplasser på merittlisten. I år er Tour de Ski sesongens store høydepunkt, ettersom det ikke er OL eller VM.

- Har gjort alt riktig

- Har dere gjort alt riktig i forkant?

— I forkant av Tour de Ski har Petter gjort det han kunne for å være godt forberedt, mener Kveen.

- Er det ingenting annet han kunne gjort for å være nærmere Sundby etter tre dager?

— Nei, ikke sånn umiddelbart. Men vi er tidlig i Tour de Ski nå. Petter har bra overskudd, god kropp og gode bein. Det er bare slik at Martin er hakket hvassere nå.

- Vil dere være fornøyd med en ny andreplass?

— Vi liker ikke å ikke vinne. Men vi vet hvor steinhardt det er i toppen. Det er mange som trener og ikke minst blir Petter utfordret av de som kommer bak, sier Stig Rune Kveen.