Langrenn

Weng: - Det kommer så mye rart ut av munnen min

Men selv om hun fikk hele Norge til å le av «bøyer meg i hatten», vil Heidi Weng fortsette å by på seg selv.

Heidi Weng er bare blid. Hun prater gjerne både om støv og hatt, men aller helst om trening og den kommende sesongen. Foto: Mette Bugge

  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

Selv om uttrykket «Bøyer meg i hatten» kanskje ikke var så morsomt for henne etter at løperen fra Ytre Enebakk sa det under OL i Sotsji, kan ikke langrennsløperen annet enn å le nå.

Hun er på høydesamling i Val Senales, og stadig er det noen som trekker frem både støv og hatt. Da det ble sagt på direkten i TV etter at det svenske kvinnelaget hadde tatt stafettgull, kom det ubetenksomt.

— Jeg skjønner ikke at så mange fikk det med seg, for jeg sa det ganske fort.

Les også

Norsk sponsorsjef reagerer på ny svensk sponsor

Trodde det ikke

— Da jeg var i Sotsji og hørte at jeg hadde sagt det, kunne jeg ikke huske det. Jeg sier ganske mye rart når jeg er litt høy på pæra. Da jeg kom hjem måtte se på innslaget og høre hva jeg sa. Det er jo moro hvis man leser at noen har sagt det og det, og nå tenker jeg: Det har jeg sagt.

Weng forteller at hun ofte blir ivrig når hun er i mål i et løp.

— Når jeg har gått skirenn og har mye på hjertet å fortelle, kommer det mye rart ut av munnen min. Sånn er det bare. Jeg vil fortelle mye når det går bra, for jeg blir litt giret av skirenn. Etterpå tenker jeg at jeg kanskje ikke skulle ha sagt alt sammen, men det er bare slik jeg er.

Les også

Over natten var Kalla elsket av et helt folk. Bare Zlatan er større.

Sterk merittliste

23 år gamle Heidi Weng er ungjenta som slo til tidlig. Hun ble verdensmester i stafett allerede i Val di Fiemme i 2013, og i tillegg bronse på 15 km fellesstart med skibytte. Fjerdeplass på 30 km og sjetteplass på 10 km fristil ble en sterk mesterskapsdebut som senior. Som junior fikk hun med seg to VM-gull og ett på 10 km med skibytte.

Under OL fikk hun bronse igjen, denne gangen på 15 km fellesstart. Igjen med skibytte, der hun fikk bruk for begge teknikker.

Nå er det høydesamling på breen, men Weng synes det kan være litt tøft i Val Senales.

— Val Senales er spesielt. Det er utrolig mye farting som man ikke legger merke til. Gondolen opp og ned tar fort én time ekstra. Går man en tre timers tur blir man borte i fire timer. Det er slitsomt. Nå er det sol på breen, og da er det deilig. Men jeg må innrømme at det er litt korte pauser i løpet av dagen.

Les også

Røkke gir penger til Langrenns-Norge

Hun tenker ikke så mye på det kommende VM.

— Nei, jeg tenker mer på at jeg må gjøre de rette tingene på Beitostølen. Jeg må prestere før VM og vise at jeg har noe i VM å gjøre og få lov til å gå fort for Norge.

Hun ble nummer tre i siste Tour de Ski, og skal stille der igjen ved årsskiftet. Sommeren har gitt meget god trening, og hun har imponert i løp.

I sommer vant hun «Storehesten Opp» , og tjente 195.000 kroner da hun kom under én time og 13 minutter, som ga jackpott. Konkurransen i Sunnfjord i Sogn og Fjordane var tøff med elleve km som ender på toppen av Storehesten på 1209 meter. Wengs 1.11,52 var rekord.

Som langrennsløper begynner Weng å få en anselig årslønn. Premiepenger fra verdenscupen alene ga over 450.000 kroner. Hun har også flere sponsorer.

Hun har til gode å vinne et verdenscuprenn individuelt. Skjer det, er det mange som vil bøye seg - i støvet.

Les også

  1. Sundby har trent 15 prosent mer enn i fjor

  2. Guri Hetland blir Trondheims VM-general

  3. OL-vinner Hattestad: - Jeg følte at ledelsen ikke hadde tillit til meg