Northug nekter å gi opp drømmen

<p>Til tross for store problemer i dag, har Petter Northug fortsatt tro på at han kan vinne Tour de Ski.</p>

Tour de Ski 2012/13 Val de FiemmePetter Northug måtte hjelpes opp på føttene etter målgang.Foto: Mariann Dybdahl 04.01.13

VAL DI FIEMME (adressa.no): — Man må aldri gi opp. Andre kan ha dårlige dager. Dagsformen går opp og ned i Tour de Ski. Man må hele tiden være offensiv og på hugget, sier Petter Northug, som endte helt ned på 28. plass, nesten halvminuttet bak vinner Aleksej Poltoranin på dagens 15-kilometer fellesstart i Val di Fiemme.

Til adressa.no forteller Northug at han allerede før han sto på startstreken merket at dagsformen ikke var på topp i dag.

- Ja, du kjenner litt før løpet, når du kjører drag. Da må man åpne for å endre taktikk, forteller han.

Endret plan

- Jeg følte at det ikke var min dag i dag og da måtte jeg endre min plan, forklarer Petter Northug.

Derfor satset han hardt på å vinne de første 15 bonussekundene og lyktes med det. Etter det hadde Northug mer enn nok med å henge med tetgruppa og var sjanseløs på flere bonussekunder. Dermed mistet han også sammenlagtledelsen, men Alexander Legkovs tidsstraff fører til at han kun er 11,5 sekunder bak teten før siste etappe.

- Nå må jeg bare glemme dette løpet, restituere meg og gjøre mitt beste i morgen, sier Petter Northug.

(Artikkelen fortsetter)

FIKK NY TRØYE: Petter Northug mistet ledertrøya i Touren, men fikk sprinttrøya i dag. I morgen skal han bruke det som er igjen av krefter for å gjenvinne den gjeveste trøya. FOTO: MARIANN DYBDAHL

Tror de går sammen

Allerede før Alexander Legkov ble fratatt 15 sekunder uttalte Petter Northug at han trodde de fire beste ville samle seg før de kommer til monsterbakken i morgen.

Dario Cologna leder nå Tour de Ski, 6,5 sekunder foran Alexander Legkov. Petter Northug er 11,5 sekunder bak, mens Maxim Vylegzjanin starter 16,3 sekunder bak Cologna på morgendagens avgjørende klatreetappe.

Northug forteller at han under hele løpet tenkte på det som skal skje i morgen og sammendraget i Touren.

— Dagsformen svinger

— Dagsformen vil svinge veldig i Tour de Ski, i hvert fall for min del. Jeg må ha en god dag i morgen, det er ingen tvil om det, hvis jeg skal være med å kjempe om en pallplass.

Når det gjelder morgendagens avsluttende etappe opp monsterbakken sier Northug det er viktig å finne en god rytme.

— Det er lettere når man går i en gruppe. Så må man håpe at beina og kroppen responderer. Gjør de det, så kan jeg gå fort. Det er den følelsen jeg ønsker å ha i morgen, sier Petter Northug.

- Jeg må ha en bedre dag i morgen og det skal jeg jobbe hardt for å få til.