Langrenn

Derfor tror de at Legkov kan slippe dopingstraff

Advokaten hevder de har funnet feil i McLaren-rapporten.

Aleksandr Legkov er en av russerne som ikke får konkurrere. Foto: KAI PFAFFENBACH / X00446

  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Seks russiske skiløpere er utestengt etter at navnene deres er knyttet til McLaren-rapporten, som har vært knusende for russisk idrett.

Aleksandr Legkov og Maksim Vylegzjanin er de største navnene av dem som ikke får konkurrere.

Les også

Legkov slår tilbake mot dopingbeskyldninger: - Dette er tull, det er latterlig å høre

Nå hevder advokaten Christof Wieschemann at han har funnet en feil i rapporten som er bakgrunnen til utestengelsen. En feil som kan sette rapporten i tvil, og frikjenne de russiske løperne.

– Vi har gransket dokumentene i McLaren-rapporten, og kommet frem til at kodene ikke er konsekvente, sier han ifølge Expressen. Han var sammen med Aleksandr Legkov i Zürich i et møte med Det internasjonale skiforbundet (Fis) på fredag.

Les også

Legkov innrømmer bruk av omstridt stoff: - Det er ikke doping

Richard McLaren står bak rapporten som avslører det russisk dopingprogrammet. Foto: NTB scanpix

Skeptisk til kodene

Kodene advokaten viser til er «dekknavnene» som de russiske utøverne skal ha fått i dopingprogrammet. Tidligere har flere aviser avslørt hvilke utøvere som har skjult seg bak kodene, men ifølge Wieschemann er ikke koblingen mellom navnene og kodene hundre prosent konsekvente.

Maksim Vylegzjanin, Alexander Legkov og Ilja Tsjernousov tok trippelseier på 50 km i Sotsji-OL. Nå er to av dem utestengt fra internasjonal langrenn. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er ikke like selvsagt som man først trodde. Ser vi for eksempel på den koden som skal være knyttet til Jevgenij Belov, så finner vi den koden i to konkurranser hvor han ikke deltok. Altså må den koden være knyttet til noen andre, sier advokaten til Expressen.

Les også

FIS bekrefter: Seks russere utestenges - får ikke gå Tour de Ski

Forbereder seg til VM

De stiller derfor spørsmål om man kan stole på kodene i rapporten.

– Det er klart at det er et stort problem av kodene ikke er konsekvente og det nevnte vi for Fis på fredag. Samtidig mener vi også at individene ikke kan holdes ansvarlig for at en dopingprøve er blitt manipulert, sier han til Expressen.

De er optimistiske med tanke på at de får opphevet utestengelsen til Legkov, og regner med at de vil få beskjed i løpet av den neste uken. Legkov har full fokus på VM-forberedelsene.

Les mer om

  1. Doping