Langrenn

Røthe vil lære av Ingebrigtsen-brødrene og Riise

FALUN (VG) Sjur Røthe (32) henter inspirasjon fra Team Ingebrigtsen, og vil gjerne lære noe fra den skifrelste fotballprofilen John Arne Riise (40) i sin nye by.

STORFORM: Sjur Røthe har vært i gnistrende form i vinter. Fredag ble det tredjeplass på VM-øvelsen 15 kilometer fri.
  • Herman Folvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det var greit å se hvordan det fungerte å åpne litt tøffere, men jeg må nok tilbake til mine rolige åpninger, sier Røthe til VG etter tredjeplassen på 15 kilometer fri i Falun.

Røthe har vist storform på øvelsen i vinter med seier på Lygna og i Trondheim, samt tredjeplass på Beitostølen.

Da etter rolige åpninger, før han har kommet som et uvær de siste kilometerne.

Verdensmesteren på 30 kilometer med skibytte sier han er fascinert av Team Ingebrigtsen, og henter inspirasjon fra måten de legger opp sine løp på.

– Under 15 kilometeren er det et jevnt løp som gjelder. Heller negativ splittid enn positiv. Sånn sett har jeg lært litt av dem, sier Røthe.

Les også

  1. Young om skrekkfallet: – Det var fryktelig vondt

  2. Johaug savner Østberg: – Jeg føler med henne

Triks fra Riise

32-åringen drar til sitt nye hjem i Tønsberg etter Falun, før han skal til Sjusjøen. Han sier det kan bli aktuelt å ta seg noen økter med tidligere Liverpool-helt John Arne Riise, også han bosatt i Tønsberg, i fremtiden.

Riise har imponert med store mengder rulleskitrening sammen med Tønsberg-løperen Eirik Mysen, som ble nummer 11 på sprinten under på Lygna.

Les også

Røthe har ombestemt seg: Velger VM foran fødsel

– Jeg gikk på John Arne for ikke så lenge siden. Kanskje jeg får lære noen triks av ham, så kan han lære noen skitriks av meg. Han er ivrig. Han lufter skiene ofte og er en artig type, sier Røthe.

Riise, som er trener i 3. divisjonslaget Flint Tønsberg, lar seg friste av turer med Røthe.

– Å ha muligheten til å trene med en av verdens beste løpere er fantastisk. Bare det å se han gå på ski, gir motivasjon, sier Riise og legger til at han trives med ski og sykling når han ikke er på fotballfeltet.

PROFIL: John Arne Riise er kjent fra fotballen og nylig «Farmen» på TV 2, men han kan også stå på ski.

– Jeg ser frem til noen rå økter sammen på Storås. Jeg er ok på rulleski, men ræva på ski. Men jeg kjører på og det hjelper å ha Sjur der i blant, sier Riise.

Legger press på Holund

Røthe håper det funker å komme rett til VM i slutten av februar uten ferske konkurranser i beina.

– Det har fungert bra før. Jeg Jeg mangler litt energi, så jeg må hjem å lade opp litt. Jeg må ete meg opp mer, sier han.

Røthe tror Bolsjunov, Krüger og Hans Christer Holund blir de store utfordrende under VM.

– Det vil være naturlig å si det. Min favoritt er Hans Christer. Han er den jeg ser som bestemann i 15 kilometer når ting flyter, sier Røthe.

– Det er de tre som slår meg i dag, jeg antagelig skal kjempe mot i VM, sa Holund.

Slik reagerte Røthes nærmeste da han ble verdensmester:

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Langrenn
  3. John Arne Riise
  4. Sjur Røthe