Langrenn

Klæbos forsprang ble hentet inn - spurtet rivalene i senk

Johannes Høsflot Klæbos tretti sekunder lange forsprang ble tatt igjen av Emil Iversen og Aleksandr Bolsjunov. Men i spurten var han best igjen.

  • Jens Friberg, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det ble de tre som kjempet om seieren mot slutten. Til slutt rykket Klæbo i den siste bakken, og parkerte de to rivalene i kjent stil.

– Det var litt «sketchy» i den siste utforkjøringen, men det gikk veldig bra for meg, sier Klæbo til arrangøren.

Dermed passerer han Northugs antall verdenscupseire (38) i en alder av 24 år.

Bolsjunov tok innersvingen på Iversen inn på arenaen og henviste Meråker-løperen til tredjeplass sammenlagt.

– Iversen er ikke raskere enn Klæbo og han kan ikke være i den posisjonen om han skal vinne, sier NRK-ekspert Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som sier hun er «overrasket» over Iversens taktikk.

BEST IGJEN: Johannes Høsflot Klæbo gjorde det spennende på jaktstarten, men hadde krefter å gå med på slutten. Her fra lørdagens 10 kilometer i klassisk stil.

Klæbo var innstilt på at det kom til å bli en intens jakt på hans førsteposisjon på den avsluttende jaktstarten i Ruka.

Men før halvgått løp var de 31 sekundene han hadde på Bolsjunov og Iversen spist opp, og de ble en trio.

24-åringen la seg umiddelbart bakerst i trioen, som begynte å gå taktisk. Hans Christer Holund ledet det nye jaktfeltet og fikk med seg flere kanoner.

Holund kom aldri helt opp, endte til slutt på fjerdeplass, men fikk likevel etappeseier for beste tid - og dermed en verdenscupseier.

– Det var gøy, det var skikkelig gøy. Jeg hadde en vanvittig god dag og gode ski. Personlig teller jeg det ikke som en verdenscupseier, sier Holund til NRK.

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Johannes Høsflot Klæbo
  3. Aleksandr Bolsjunov
  4. Emil Iversen