Ny sprintskuffelse for de norske langrennskvinnene

Det vil seg ikke for Norges sprintere på kvinnesiden. I tyske Dresden ble det nedtur for Maiken Caspersen Falla og co. da ingen av dem tok seg til finalen.

Det ble ikke noe å juble for Maiken Caspersen Falla og de andre norske kvinnene i Dresden lørdag. (Arkivfoto)
  • sindre.trygsland@ntb.no

De norske sprintkvinnene fortsetter å kjempe i motbakke. Denne sesongen har de slitt med å prestere, og det lyktes heller ikke i tyske Dresden lørdag.

Amalie Håkonsen Ous, Kathrine Harsem og Anne Kjersti Kalvå forsvant ut allerede i prologen.

Deretter var det over for Mari Eide og Ane Appelkvist Stenseth i kvartfinalen.

– Det blir litt for dårlig

Falla tok seg videre, men i semifinalen ble den tidligere OL-vinneren parkert. Caspersen Falla har foreløpig ikke vært på pallen i sprint denne sesongen. Med 9.-plass ble hun beste norske kvinne.

– Det blir litt for dårlig. Det ser vel de fleste. Jeg synes det er bedre å ryke ut og være offensiv, ligge foran, prøve, enn bare å ligge bak hele veien. Jeg lærer stadig vekk, men skulle gjerne hatt lite bredere albuer i siste svingen, sa hun i et intervju med NRK.

– Det er generelt litt for dårlig, det er det. Som tidligere i vinter mangler vi litt når det virkelig skal avgjøres, både på fart og taktiske grep, oppsummerer assisterende landslagstrener Geir Endre Rogn overfor NTB.

Svenskene herjer videre

Sverige har derimot mye å juble for i kvinneklassen. Lørdag var det nok en gang Stina Nilsson som var raskest. Svensken har vunnet de siste fire sprintrennene i verdenscupen. Faktisk er det bare ett av seks renn Sverige ikke har stått øverst på pallen i sprint i kvinneklassen denne sesongen.

Lørdag fikk Nilsson besøk av to lagvenninner på pallen. Maja Dahlqvist ble nemlig nummer to, mens Jonna Sundling tok tredjeplassen.

Svenskene ser ekstremt farlige ut før VM i Seefeld.

– Det har vært mye nesten for oss så langt i år, og mange av dem som er VM-aktuelle er ikke her. Vi har tro på et slagkraftig lag når vi reiser til VM, men ingen norske drar dit som favoritter i sprint. Vi må slå nedenfra, sier Rogn.

(©NTB)