Langrenn

Nilsen med karrierebeste - Skarstein med ny pallplass i Tyskland

Paralympics-håpet Birgit Skarstein avsluttet verdenscuprunden i Tyskland med 2.-plass i sprint tirsdag. Vilde Nilsen sikret også pallplass i sin klasse.

Birgit Skarstein (t.v) fikk sin tredje strake pallplassering i verdenscuprunden i langrenn for funksjonshemmede i Tyskland. Vilde Nilsen slo til med karrierebeste.

For Nilsen var tredjeplassen i rennet for stående hennes første pallplassering i verdenscupen langrenn for funksjonshemmede.

– Min beste prestasjon i karrieren. Det er helt fantastisk og går nesten ikke an å beskrive, sa hun.

– Jeg var mest nervøs i kvalifiseringen siden jeg ikke visste hvordan jeg lå an. Etter at jeg vant semifinalen fikk jeg mye energi til finalen, og jeg gjorde alt jeg kunne.

Seieren i klassen gikk til ukrainske Ljudmila Lijasjenko.

Les også

Skarstein imponerte igjen: – Kroppen føltes tung

Skarstein, som konkurrerer i sittende langrenn, endte i helgen på tredjeplass både på lang- og mellomdistanse.

Tirsdag ble hun toer på sprinten. Oksana Masters fra USA var det fortsatt ikke noe å gjøre med. Hun tok sin tredje strake seier.

– Semifinalen gikk kontrollert, og jeg var spent før finalen. Jeg ble lettet da jeg skjønte at det ble annenplass. Jeg er veldig fornøyd med pallplassering i alle Paralympics-øvelsene i denne verdenscuprunden, men det er om seks uker det gjelder, sa Skarstein og la at til hun synes det var veldig artig at også Nilsen kom på pallen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Birgit Skarstein
  2. Langrenn
  3. Vintersport