Langrenn

Denne gangen stivnet ikke Brink

Thomas Alsgaard, Jørgen Brink og Audun Laugaland kjørte mandag intervaller i Ullandhaugbakken.

Samling2_185446a.jpg Foto: Jarle Aasland

  • Kristian Oftedal Kvendseth
    Kristian Oftedal Kvendseth

TRIVSEL: Thomas Alsgaard trivdes sammen med laget sitt i sola på Vestlandet. Foto: Jarle Aasland

Ti år er gått siden VM i Val di Fiemme. Ti år er gått siden Brink kollapset i den siste bakken og Sverige tapte gullet i stafetten til Thomas Alsgaard og Norge.

Nå er de to lagkamerater i Team LeasePlan Go – Alsgaards private langrennslag – som spesielt sikter seg inn på de virkelig lange løpene.

Vi snakker Vasaloppet, og vi snakker opp mot 90 kilometer på langrennski.

Mandag trente Alsgaard, Brink, Laugaland og resten av lagkameratene i Ullandhaugbakken. Den er velkjent for de fleste som driver med bakkeintervaller i Stavanger-området.

Langrennsstjernene skal trene på Nord-Jæren hele uken. Opplegget står Audun Laugaland fra Hjelmeland bak. I år, som i fjor, har han invitert lagkameratene sine til en uke spekket med trening og opplevelser i Rogaland.

— Det er gøy å få vist fram Ryfylke og Rogaland. Vi skal bo på Sola til fredag. Det er utgangspunktet for forskjellige treningsturer hver dag. Det blir hektisk, men sånn er det når du vil bli best, forklarer Laugaland til Aftenbladet.

Mandag startet samlingen med intervaller på rulleski opp Ullandhaugbakken i Stavanger. Utover i uken følger turntrening med Stian Skjerahaug, løpetur langs jærstrendene og mer rulleski, før uken avsluttes med motbakkeløp i Sauda i helgen.

— Laget møtes en uke i måneden for å trene sammen. I mai var vi hos Thomas Alsgaard på Nannestad. Neste gang skal vi til Jørgen Brink i Sverige, sier Laugaland.

Han forsikrer at opplegget fungerer veldig bra, på samme måte som det fungerer bra for 31-åringen å være skiløper bosatt i Rogaland.

— Vi går seks-åtte langløp i året, der Vasaloppet er det lengste. I tillegg går vi en del kortere renn, men det blir mye trening på egenhånd. Det eneste som mangler her i vest er snøen. Til gjengjeld er Jæren kanskje landets beste område for å trene staking på rulleski. Sånn sett er det en fordel å bo akkurat her, påpeker Laugaland.