Langrenn

Ingen fra Sverige deltar – svensk TV sender likevel den norske skistarten

I helgen kan du se Petter Northug & Co – på SVT 1.

Petter Northug har meldt sin ankomst til sesongåpningen på Beitostølen. Her er skikongen fra i fjor.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Den norske langrennssesongen begynner til helgen. Fredag formiddag avsluttes endelig ventetiden for norske langrennsentusiaster – med 10 kilometer klassisk for kvinner og 15 kilometer klassisk for herrer.

Petter Northug har meldt sin ankomst, det samme har Therese Johaug og Heidi Weng. Sesongstarten har åpenbart interesse blant norske TV-seere, og det skal selvfølgelig sendes på NRK 1. * Flere norske utøvere sliter: Sundby har pådratt seg tretthetsbrudd – og trønderduo må stå over

Ingen svenske langrennsløpere står på startlistene, men likevel: Sveriges Television (SVT) skal sende løpene fra Beitostølen direkte på sin hovedkanal.

  • Hvem vinner verdenscupen i langrenn denne sesongen? Stem nederst i artikkelen!

Snømangel for alpinistene

– Tanken var opprinnelig at det skulle være en alpint-sending fra verdenscupen i Levi – med innslag fra Beitostølen som en bonus, forteller Erika Christensson, prosjektleder vintersport i SVT Sport, til Aftenposten.

Men så ble verdenscuprennene i Levi i Finland avlyst på grunn av snømangel. Det betyr at løpene fra Beitostølen blir hovedinnholdet på SVTs hovedkanal, SVT 1, fra 10.30 til 15.00 lørdag og fra 11.00 til 13.15 søndag.

– Vi bestemte oss for å sende løpene fra Beitostølen likevel, selv om Levi-rennet ble avlyst, sier Christensson.

Derfor sender svenskene Beito-helga

– Hvorfor vil dere sende skirenn der ingen svensker er med?

– Fordi de norske løperne er så bra, og de er kjente for det svenske publikummet, ettersom Norge og Sverige er så nær hverandre, både geografisk og mentalt. Vi kjører dette som en opptakt til den svenske langrennsåpningen.

– Hvor mange seere regner dere med å få?

– Det er umulig å si, men vi håper og tror at det er interessant for mange. Det blir spennende å se hvordan de norske utøverne presterer før verdenscupsesongen begynner.

– Northug skal gå. Hvor viktig er det for avgjørelsen deres?

– Det er klart at han er den største profilen, det skal vi ikke stikke under en stol. Men samtidig så vi blant annet i Falun at Norge har flere sterke og gode utøvere.

Les også

  1. Vil nå verdenstoppen i langrenn - i sommer klatret han 72 000 høydemeter

  2. Sykdom i langrennsleiren: Trønderduo må stå over Beito-helga

  3. Sundby har pådratt seg tretthetsbrudd

  4. «Laget hans står på kanten av en vulkan, men han snakker om det som om det er i ferd med å forandre norsk fotballhistorie»

  5. Derfor trur Hetland på pallplass for Røthe i Tour de Ski

Les mer om

  1. Petter Northug