Langrenn

Suveren Kalla svarte Johaug: Utklasset konkurrentene i sesongåpningen

Den svenske skidronningen viste at hun så absolutt blir å regne med.

Charlotte Kalla imponerer allerede i sesongstarten.
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Charlotte Kalla (28) var i en egen divisjon da hun smadret konkurrentene under den svenske langrennsåpningen i Bruksvallarna fredag.

Sveriges største skiyndling feide gjennom den fem kilometer klassiskløypa på 12.18,6 og var hele 25,6 sekunder foran Ida Ingemarsdotter på 2.-plass.

Allerede etter åtte minutter i sporet var ledelsen på knappe 25 sekunder. Den holdt hun helt til mål.

Dermed ga hun et perfekt svar til Therese Johaug, som var helt utilnærmelig i den norske sesongstarten på Beitostølen sist helg.

Duracellkaninen fra Dalsbygda var i mål 39,6 sekunder foran Kari Øyre Slind på 7,5 km fristil. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre.

Johaug tok blant andre igjen Heidi Weng med ett minutt.

Verdenscupen åpner i finske Kuusamo neste helg.

LES OGSÅ:

Les også

Northug sjokkerer med denne drakten i Sverige

Lite norsk i toppen

10-kilometeren i Falun-VM endte med smørebom og fiasko for de norske jentene, og gulljubel for hjemmehåpet Charlotte Kalla. Her gratulerer Marit Bjørgen Kalla etter målgang.

Bak Ingemarsdotteri Sverige var det tett. Sofia Henriksson var 29,8 sekunder bak Kalla på 3.-plass. I rask rekkefølge fulgte Hanna Falk, Sara Lindborg, Linn Sömskar, Marika Sundin, Anna Haag og Evelina Settlin.Ned til Emma Wiken på 10.-plass var det 54,2 sekunder.

Det var svak norsk deltakelse i kvinneklassen. Den beste ble Strindheim-løperen Merete Myrseth på 16.-plass. Hun hadde 1.05,9 minutter opp til Kalla.

Lørdag står det 10 kilometer skøyting på programmet. Søndag er det sprint, også det i skøyting. (NTB/Aftenposten)

LES OGSÅ:

Les også

  1. Johaug knuste konkurrentene i sesongåpningen: - Jeg var nervøs