Northugs landslagsavtale gikk ut i dag

Team Northug og Norges Skiforbund har allerede startet samtaler.

I går ble Petter Northug hyllet på Lerkendal. I dag har han vært i samtaler med landslaget.
  • 100% Sport

— Vi har hatt en liten prat i dag. Det var en evaluering av fjorårets sesong og en fin innledende prat, sier manager Are Sørum Langås til NTB.

- Når kan det forventes en avklaring om neste sesong?

— Det har ikke jeg noe forhold til, sier han.

Også skiforbundets avtroppende langrennssjef Åge Skinstad bekrefter samtalene.

— Vi gikk raskt gjennom avtaleperioden og konkluderte med at det hadde fungert bra. Vi har på en måte skissert hvordan det bør se ut framover, sier Skinstad.

Les også

Mener Northug må gjøre dramatiske endringer

— Petter styrer

Han ønsker heller ikke å si noe om når en eventuell avklaring kan komme.

— Poenger et at Petter har sagt at han ønsker å bruke litt tid på å bestemme seg for hvordan han vil satse. Det står og faller på Petter. Det er Petter som må styre hva han ønsker.

— Har dere planlagt flere møter?

— Nei, vi har ikke planlagt noe mer framover. Vi reiser til Danmark allerede torsdag og skal ha evalueringsmøter i løpet av helgen. Derfor var det viktig å få til møtet med Are i dag, sier Skinstad.

Les også

Northug satte løyperekord på blanke ski

Langløp

Neste sesong er uten mesterskap. Mye tyder på at Northug ønsker å satse på langløp kommende vinter. Det samme signaliserte også hans far John Northug forrige måned.

— Det blir vel en prioritering på langløp, det er derfor han er ute og prøver seg. Nå har det ikke vært noen store diskusjoner, men han ønsker å prøve dette, sa han til NRK i forbindelse med Årefjällsløpet.

For både Northug og skiforbundet handler det meste nå om å evaluere det som skjedde forrige sesong.

— Det er ingen tvil om at det har vært meget enkelt å samarbeide med Petter og hans team i året som har gått, sier Skinstad. (©NTB)