Denne mannen ga sjefen noe å tenke på

SJUSJØEN: Treneren for norske langrennsløpere, Eirik Myhr Nossum, må ta ut løpere til VM på tynt grunnlag.

Harald Østberg Amundsen (til venstre) vant rennet på Sjusjøen foran Johannes Høsflot Klæbo og ga treneren noe å tenke på.
  • Kurt B. M. Haugli

Harald Østberg Amundsen vant foran Johannes Høsflot Klæbo. Amundsen er ikke på landslaget. Flere av løperne som er på landslaget presterte middels. Det skaper problemer for landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Det er han som tar ut løpere som skal ta medaljer i VM i Oberstdorf i slutten av februar. Norge har bestemt seg for å ikke gå verdenscup før jul. Deltagelse i Tour de Ski henger i en tynn tråd. Dermed blir det ikke internasjonal matching på distansen for norske langrennsløpere før i slutten av januar tidligst.

– Det er alltid enklere å ta ut et lag til mesterskap når du kan basere uttaket på mange konkurranser. Slik det ser ut nå, blir det to nasjonale konkurransene i januar blir veldig viktig, sier Nossum til Aftenposten.

Januar blir viktig

Rennet i Norgescupen på Sjusjøen gjorde ham litt klokere. Men ikke mye.

– De som vil gå VM må være på plass på de nasjonale rennene som går i januar, sier han.

Rennene han snakker om er Norgescup på Lygna rundt 10. januar og NM i Trondheim uken etter.

En som treneren er nødt til å vurdere som aktuell for VM er Harald Østberg Amundsen. 22-åringen fra Asker sa ifra om at han har tatt steget opp blant de aller beste i den nasjonale åpningen på Beitostølen.

På Sjusjøen lørdag morgen kunne han konstatere at formen fortsatt er god. Akkurat nå har han en sikker VM-plass.

– Jeg skrev ikke ned plass i VM som mål denne sesongen. Men på laget har vi jo snakket om å få en sjanse i verdenscupen. At jeg nå er aktuell for en 15 kilometer i VM, er helt rått.

– Han er aktuell

Neste helg er det 15 kilometer skøyting i verdenscupen i Davos. Den skulle han gjerne gått selv om han stiller seg bak den norske beslutningen om å holde seg borte.

– Nå blir den 15-kilometeren i NM veldig viktig.

Sjefen vil selvfølgelig ikke dele ut VM-billetter allerede nå.

– Fortsetter han slik, så er han en aktuell kandidat, er meldingen fra trener Nossum.