En bomullsdott med psykologens parfyme har hjulpet Johaug i VM

OBERSTDORF: Therese Johaug har kjent duften av Chanel no. 5 før hvert eneste VM-løp. Hun ble overrasket over hva som skjedde.

32-åringen er VM-dronning i langrennssporet. Fire gull i Tyskland. Suksess i alt hun har stilt opp i. Utilnærmelig. På tremila var hun 2.34,2 foran neste i mål.

Idrettsgleden som ble vist da hun tok imot Heidi Weng til sølv, forteller mye. Dette er en gjeng som står sammen, selv om Johaug er i en egen divisjon.

Seieren på kvinnenes siste distanse i Oberstdorf gjør at hun nå har 14 VM-medaljer i karrieren, bare fire unna venninnen Marit Bjørgen.

Men dette skimesterskapet har vært spesielt på mange måter. Ikke bare på grunn av covid-19, mange tester, avstand, håndvask og munnbind. Men også fordi det var første gang Olympiatoppens psykolog Britt Tajet-Foxell ikke var med laget til et mesterskap. Nå fikk hun ikke utreise fra London, der hun bor.

Therese Johaug med sine fire VM-gull fra Oberstdorf.

Det fikk konsekvenser for flere av langrennskvinnene som syns det har vært trygt å ha noen å snakke med underveis i mesterskap. Toppidrett er marginalt, så den mentale innstillingen kan ha mye å si for resultatet i konkurranse.

– Tidlig i VM ringte jeg Britt og sa at det ikke er det samme mesterskapet uten henne. Og uten lukten av Chanel No. 5 kommer jeg ikke i VM-modus. Du er savnet, sier Therese Johaug.

Oj – hva er det?

Så gikk det noen timer og plutselig fant hun en pose hengende på døren til hotellrommet sitt. Umiddelbart tenkte Johaug at det var noen salttabletter som hun skulle få av landslagets lege Øystein Andersen.

– Så, så jeg det. Oj, det var en bomullsdott!

Les hele saken med abonnement