Langrenn

Fra t-bane til landbruk - skistjernene røper sine hjertesaker

— Det er ekstremt viktig, sier Martin Johnsrud Sundby.

Therese Johaug, Niklas Dyrhaug og Astrid Uhrenholdt Jacobsen har alle sine hjertesaker i politikken.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

LILLEHAMMER/OSLO: Her i Norge står høsten i politikkens tegn. I dag strømmer nordmenn til urnene for å avgi sine stemmer i kommunevalget.

Vi har spurt norske landslagsløpere om hvilke politiske saker som står deres hjerte nærmest.

Under kan du lese hva de svarte.

THERESE JOHAUG

27-åring fra Dalsbygda i Os kommune i Hedmark.

Therese Johaug er mest opptatt av landsbrukspolitikk.

— Jeg er veldig for at landbruk og at bygda skal overleve, landbrukspolitikk. Det vil jeg kjempe litt for. LES MER: Johaug: Slik skal vi fylle tomrommet etter «Mor Bjørgen».

ASTRID UHRENHOLDT JACOBSEN

28-åring fra Oslo.

— Når det gjelder kommunevalget, er det først og fremst viktig for meg at det blir t-baneoverganger på Vinderen, Slemdal og Hasle, de stedene der trafikken bare stopper opp fordi t-banen skal kjøre forbi. Så lenge det er sånn, er det umulig å få til hyppige avganger, for da kommer ikke trafikk forbi. For at kollektivtransporten i Oslo skal bli bedre, er vi avhengig av å få til dette.

Les også

Kombinerer medisinstudier med skisatsing: Her er Astrids triks

NIKLAS DYRHAUG

28-åring fra Tydal kommune i Sør-Trøndelag.

- Jeg er veldig opptatt av at bygda skal bestå, sier Niklas Dyrhaug.

— Jeg er landsungdom fra den minste kommunen i Sør-Trøndelag, så jeg er veldig opptatt av at bygda skal bestå. Hjertesaken min er at kommuner som Tydal får beholde kommunestatusen sin og fortsatt få tilskuddene fra staten til å drive egen kommune. Jeg vet hvor viktig det er for hele lokalsamfunnet å ha en enhet som jobber sammen. Dette har jeg vokst opp med. Jeg er veldig lokalpatriotisk, og stolt over å komme fra Tydal.

MARTIN JOHNSRUD SUNDBY

30-åring fra Oslo.

— Jeg har ikke rukket å tenke så mye på kommunevalget, men det er klart at jeg engasjerer meg i det min hverdag handler om, som er idrett. Jeg synes barneidrett og utvikling av anlegg og det kulturelle for barn og unge er ekstremt viktig, i bydelen, fylket, kommunen og landet. Det betyr mye.

Les også

Sundbys slit etter bryllupet: - Det var et sjokk mentalt og fysisk

INGVILD FLUGSTAD ØSTBERG

24-åring fra Gjøvik.

- Det er veldig, veldig viktig, sier Ingvild Flugstad Østberg om breddeidrettens rolle i det norske samfunn.

— Man tenker fort idrett og tilrettelegging for breddeidrett. Det brukes allerede store midler på det, men jeg tror aldri at man kan få nok fokus på det. Det er på en måte likegyldig om man blir toppidrettsutøver eller ikke, det handler om å få de sunne verdiene som finnes i idretten i Norge og ha med seg det resten av livet. Det er veldig, veldig viktig for både den fysiske formen og det sosiale.

Les mer om

  1. Ingvild Flugstad Østberg
  2. Niklas Dyrhaug
  3. Martin Johnsrud Sundby
  4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
  5. Therese Johaug