Langrenn

Varden Meråker tok NM-gull på kvinnestafetten: – Går for klubben med hele mitt hjerte

Varden Meråker gikk inn til gullet på kvinnenes 3 x 5 kilometer i ski-NM. Lillehammer tok sølvet, mens bronsen havnet hos Øystre Slidre.

Anniken Jørgensen, Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen tok klubbens sjette NM-gull.
  • NTB

Varden Meråker med Anniken Jørgensen, Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen tok klubbens sjette NM-gull. Laget var til slutt 23,9 sekunder foran Lillehammer med Annika Taylor, Marthe Bjørnsgaard og Barbro Kvåle på laget.

– For meg er det kjempestort. Jeg har stått uten lag i år, så Varden har mye av æren for at jeg har satset og står her i dag. Jeg går for hele bygda og klubben med hele mitt hjerte. Det gullet skulle jeg ha, sier Marthe Kristoffersen, som gikk en kanonetappe, og parkerte Kvåle før mål.

Kristoffersen har vært ute av landslaget i år, men er tatt ut som hjemmeværende reserve til årets VM.

Les også

Uhrenholdt Jacobsen er sykemeldt

Mari og Hilde Eide og Maren Wangensteen gikk for Øystre Slidre.

Landslagsløper Ingvild Flugstad Østberg gikk knallhardt ut for Gjøvik. Hun fikk bare VM-uttatte Mari Eide fra Øystre Slidre med seg, men det gikk ikke lenge før hun var alene i tet på åpningsetappen.

Susann Sagstuen gikk ut på sin annen etappe med et forsprang på over minuttet til Øystre Slidre. En av forhåndsfavorittene Lillehammer og tittelforsvarer Heming var 1.12 og 1.14 bak.

Tittelforsvarer Hemning var betydelig dårlige besatt uten Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Laget hang bra med på åpningsetappen, men tapte mange plasseringer etter hvert.

Marthe Kristoffersen gikk en kanonetappe.
Les også

Falla om Bjørgen: – Hun er en maskin, laget av noe annet helt annet enn oss andre

Marte Bjørnsgaard hadde tatt 21 sekunder på en snau kilometer, og litt over halvveis hadde Lillehammer tatt over føringen. Inn til veksling var avstanden blitt til 23 sekunder.

Varden Meråker med Anniken Jørgensen hadde havnet over to minutter bak på den første etappen, men Kathrine Harsem gikk en forrykkende etappe og kunne sende Marthe Kristoffersen ut på ankeretappen, ytterligere to sekunder bak.

Kristoffersen hadde etter 1,5 kilometer ut på fri teknikk-etappen gått seg opp i ryggen på Lillehammers Barbro Kvåle. Inn mot mål var trønderlaget ustoppelige.

Les mer om

  1. Marthe Kristoffersen
  2. Langrenn