Langrenn

Bjørgen sjanseløs på finale da Nilsson vant: - Jeg hørte ikke startskuddet

Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng på pallen.

Stina Nilsson kunne juble for seier i sesongens første verdenscupsprint.
  • Steffen Stenersen

Stina Nilsson vant kvinnenes sprint etter en maktdemonstrasjon i finalen. Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng tok henholdsvis andre— og tredjeplass, men kunne lite gjøre med den svenske jenta.

- Min første seier i klassisk, så jeg er veldig glad. Jeg kunne merke at de andre presset meg, men forholdene i dag passer meg veldig bra, sa Stina Nilsson i et intervju med arrangøren.

Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng var suverene i sine kvartfinaler, og hadde ingen problemer med å ta seg videre. Tyngre ble det for Astrid Uhrenholt Jacobsen, som ble slått ut klart.

Les også

Pappa Klæbo etter sjokket: - Det er litt uvirkelig

Bjørgen ut i semien

Det var knyttet spenning til om Marit Bjørgen hadde farten i kroppen, etter ikke å ha gått verdenscuprenn på halvannet år. Inn på oppløpet i kvartfinalen sin var hun bak Ida Ingemarsdottir, men spurtet seg inn til en knapp andreplass, og dermed semifinaleplass.

Marit Bjørgen måtte strekke seg så lang hun er da hun tok seg til semifinalen.

Forholdene var noe røffe i de finske skogene, og spesielt i den bratteste motbakken ble snøen løsere etter hvert. Stina Nilsson lot seg ikke prege i semifinaleheatet mot Maiken Caspersen Falla, men den norske jenta fikk slite mot russiske Natalia Matveeva, og etter foto finish ble den russiske jenta dømt foran. Da måtte Falla belage seg på at farten ikke var større i heat nummer to, for å komme seg videre.

Marit Bjørgen klaget etter kvartfinalen på at hun ikke hadde hørt startskuddet, men i semien kom den trønderske skidronninga bedre i gang. Men mot slutten ble det for hardt, og Bjørgen stoppet verdenscup-comebacket i semifinalen.

– I kvarten hørte jeg ikke skuddet, så jeg så bare reaksjonen ved siden av så jeg trodde det var tjuvstart, sier Bjørgen til NRK.

– Flere utøvere hørte ikke startskuddet, særlig i starten. Vi vet ikke hvorfor. Vi prøvde å fikse det, og det var bedre på slutten enn i begynnelsen, men det var fortsatt ikke perfekt, renndirektør Pierre Mignerey i FIS til NRK.

— Ble for tøft

– Jeg er godt fornøyd med dagen. I kvarfinalen hørte jeg ikke startskuddet, men jeg synes at jeg gikk meg godt opp igjen. I semien ble det litt for tøft. Jeg slet litt i de lette partiene, og da ble det tøft, sa Bjørgen til NRK.

For russiske Balorukova vant den andre semien, foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Men tiden i det andre heatet var svakere enn i det første, og dermed gikk Caspersen Falla til finalen, mens Østberg måtte se den fra sidelinja.

I finalen ble Stina Nilsson sterkest, og tok første stikk i årets sprintverdenscup.