Langrenn

Northug slått på ny i Canada: - Jeg var redd

Etter å ha fått bank i Ski Tour Canada, måtte Petter Northug ta til takke med en ny tredjeplass søndag kveld.

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

LAKE LOUISE (adressa.no): Kun et lite døgn etter at han totalt utslitt kjempet seg over målstreken på jaktstarten i Ski Tour Canada, var 30-åringen på plass i Lake Louise, en times kjøretur unna Canmore.

Northug deltok i showrennet Red Bull Nordix sammen med Emil Iversen og trener Stig Rune Kveen. Mens Kveen og Iversen ble slått ut tidlig, kom Northug til finalen.

Les også

Sundby: - Jeg er snart innleggelsessyk

Tent før finalen

En tydelig tent Northug tok av seg treningsdressen og kjørte det siste heatet i konkurransedrakten fra skiforbundet. I finalen ble imidlertid konkurransen for sterk. VM-kongen fra Falun måtte ta til takke med tredjeplass.

SKILEIK: Petter Northug har sansen for konkurransen i Lake Louise. Konseptet er en blanding av alpint, skileik og langrenn. RUNE PETTER NESS

— Jeg kunne ikke vinne. Det blir fort dumt og for lett. Jeg kan ikke ødelegge eventen med å vinne. Jeg kunne ha vunnet så j….. hvis jeg hadde villet, spøkte Northug etter finalen i den krevende løypa, som blant annet inneholdt flere hopp.

Les også

Nå varsler Northug-leiren grep før VM

Les også

Bjørgen etter comebacket: - Det var litt tungt

— Ikke på hjemmebane

Emil Iversen var redd da han kjørte.

— Jeg var ikke helt på hjemmebane i dag heller. Jeg er pysete. Det er egentlig ikke så skummelt. Jeg skulle ha vært mer frempå i starten, sier han.

Også Northug innrømmer at han var redd.

— Jeg var redd da jeg kjørte i heat, men når man får på seg startnummer er det bare å gi full gass og håpe på det beste, sier han til Adresseavisen.

SHOWRENN: Petter Northug endte på tredjeplass i Red Bull Nordix søndag kveld. RUNE PETTER NESS

Full av syre

— Hvordan opplevde du finalen?

— Jeg var i bra posisjon inn i den siste svingen. Jeg skulle angripe, men var potte stiv. Jeg har vært så sliten etter jaktstarten og orket ikke å gjøre noe mellom heatene for å prøve å få ut syra heller. Jeg håpet at jeg skulle ryke ut tidligere.

Konseptet, som er en blanding av alpint, skileik og langrenn, liker han godt.

— Det er artig, leik og moro med startnummer på brystet. Når du er så gammel at du ikke får delta på Barnas Skidag selv, så har vi fortsatt slike ting. Det gjør at vi voksne kan leke oss litt på ski.

Etter en lang vinter og utmattende Ski Tour Canada, drar Northug hjem til Norge mandag. Han har ingen plan om å legge seg på sofaen. I de neste ukene skal han delta i flere showrenn og turrenn i Norge.

 1. Les også

  Derfor løp Johaug til denne mannen først

Les mer om

 1. Petter Northug

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Northug vil vente med familie, barn og stasjonsvogn

 2. LANGRENN

  - Ingen selvfølge at Northug får gå alt i VM

 3. LANGRENN

  Northug drar rett til canadisk ekstremløp

 4. LANGRENN

  Nå varsler Northug-leiren grep før VM

 5. LANGRENN

  Skal ut av gutterommet så fort som mulig

 6. LANGRENN

  Northug slått av sin trener og beste dame i turrenn