Langrenn

Trippel norsk da Weng gikk til topps

Heidi Weng vant foran Marit Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg. Dermed vant hun et internt veddemål og skal gå sisteetappen på søndagens stafett.

Heidi Weng avgjorde i siste bakken og gikk inn til seier. (arkivfoto)
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

– Jeg visste at den siste bakken ville bli avgjørende, så jeg prøvde å få noen meter. Det klarte jeg, og jeg er så fornøyd, sier Weng i et intervju vist på NRK.

Hun kunne også røpe en avtale som var gjort før løpet.

– Vi norske jentene hadde gjort en avtale om at den som kom først i mål i dag, skal få gå den siste etappen på stafetten i morgen. Og det ble heldigvis meg, sier Weng og smiler.

Rett i tet

Marit Bjørgen var tilbake i verdenscupen i franske La Clusaz. På fellesstarten over 10 kilometer gikk veteranen rett i tet sammen med Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

De fikk fort en luke ned til resten. Halvveis i løpet var det kun svenske Stina Nilsson som hang med den norske tettrioen.

Les også

Syk Iversen reiser hjem med sår hals

Det var også situasjonen etter 8 kilometer, og det lå an til en intens duell mellom de tre norske og svenske Nilsson.

Weng banket til i den siste bakken og gikk ut i tet på oppløpet. Ingen klarte å hente henne inn, og Weng vant foran Bjørgen og Østberg.

Dermed ble det trippel norsk, med Stina Nilsson på 4. plass. Ragnhild Haga ble nummer fem på en stor norsk dag.

Sterkt av innbytter

Marit Bjørgen har vunnet de to siste gangene det er blitt arrangert individuelt verdenscuprenn i La Clusaz, men lørdag måtte hun altså nøye seg med andreplass.

Silje Øyre Slind kom inn i det norske laget til lørdagens renn som følge av at Maiken Caspersen Falla ble syk. Oppdal-jenta gjorde en meget god figur og gikk inn til en meget sterk niendeplass.

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Marit Bjørgen
  3. Heidi Weng
  4. Ingvild Flugstad Østberg