Langrenn

Sesilåmi flyttes to uker frem i 2013

<p>Vurderer å flytte rennet permanent i fremtiden.</p>

LAGT INN TIL PAPIR. SESILÅMI 2012DRØMMETUR: De rundt 2000 deltagerne i årets Sesilåmi fikk værmessig en drømmetur over fra Setesdal til Sirdal. På morgenen var føret skarpt, men utover dagen gjorde solen sporene mykere og løsere. FOTO: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau

  • Åge Harald Drangsholt

Sesilåmi arrangeres allerede lørdag 2. mars neste år — to uker tidligere enn den tradisjonsrike helgen før palmesøndag.

— Først endret vi til 9. mars for å unngå kollisjon med Birkebeinerrennet, deretter må vi endre på nytt for å unngå kollisjon med skiskytternorgescup for senior og NM for junior på Feed. Dermed endte vi opp med 2. mars, sier daglig leder i Sesilåmi, Wenche Lægraid Kvæven.

- Og da kolliderer dere med Vasaloppet?

— Det er ikke gunstig det heller, men det er vanskelig å ikke kollidere med noe, og arrangerer vi tidligere blir vi utsatt for tøffe værforhold, sier Lægraid Kvæven.

Sesilåmi samlet nesten 2000 deltakere i det strålende været forrige lørdag. Men lite snø i start- og målområdet gjør at arrangøren vurderer å fremskyve Sesilåmi permanent.

— Det er ingen tvil om at det har skjedd noe med klimaet som gjør oss utsatt ved å arrangere helgen før palmesøndag når påsken er sen. Dette skal vi ta en diskusjon på neste gang komiteen møtes, sier Lægraid Kvæven.

  1. Les også

    Hjemmefavoritten Sinnes staket best på oppløpet

  2. Les også

    Vinneren var fristet til å bli i solveggen