Langrenn

Renate fra Gjesdal fikk tidenes opptur

Renate Bergset Tjetland banket blant annet en verdensmester da hun ble nummer to på lørdagens sprint.

Barbro Kvåle vant også sprinten under Blinkfestivalen. Hun krysset mållinjen med god avstand til Gjesdals Renate Bergset Tjetland.
  • Svein Hagen

Renate Bergset Tjetland vurderte å ikke stille til start, men det gjorde hun og ble nummer to bak suverene Barbro Kvåle.

Gjesdal-utøveren var langt nede etter fellesstarten fredag kveld, faktisk var hun inne på å droppe hele sprinten. Men hun valgte å stille opp, og angret selvsagt ikke på det i ettertid.

— Jeg fikk allerede under kvartfinalen en solid opptur. Kroppen fungerte optimalt, og faktisk hadde jeg klart best tid blant alle kvartfinaleheatene, sier hun etter sin andreplass på kveldens sprint.

Barbro Kvåle vant også sprinten under Blinkfestivalen. Hun krysset mållinjen med god avstand til Gjesdals Renate Bergset Tjetland.

Og det var ikke bare i kvartfinalen hun imponerte, også i semifinalen var hun suveren. I finalen var hun litt uheldig og kom litt bak i feltet, men på oppløpssiden var hun virkelig frisk og kom seg helt opp på andreplassen.I finalen banket hun blant annet finske Aino Kaisa Saarinen, som har en drøss medaljer fra VM og OL.

Var litt uoppmerksom

— Jeg var nok litt uoppmerksom da Barbro Kvåle stakk, og den luken hun fikk klarte jeg aldri å tette, forklarer hun.

Hun legger ikke til skjul på at lørdagens opptur enkelt sørget for at fredagens svake fellesstart fort ble glemt.

— Deppingen etter det løpet er jeg definitivt ferdig med, derfor var det så utrolig gøy å oppleve dette, understreker en smilende og glad Renate Bergset Tjetland.

Vinneren Barbro Kvåle smilte også bredt etter at hun sikret seg sin andre seier i Blinkfestivalen, til overmål den andre på to dager.

Les også

  1. Slik skal Northug komme tilbake i form

  2. Fourcade: - Du er ingen komplett skiskytter uten å vinne i Sandnes

  3. Petter Northug spurtet til suveren seier i Sandnes

  4. Aldri tapt en spurt: Ingen holdt følge med Barbro Kvåle

Gitt økt selvtillit

— Det er klart at det var litt svekket felt i og med en del av landslagsløperne ikke var på startsstreken, men jeg kan ikke bruke energi på dem som ikke var med, sier hun.

Hun er klar på at de to dagene her i Sandnes har vært et lite eventyr for henne, og det er ingen tvil om at de to seirene har gitt ekstra påfyll av selvtillit og motivasjon for 23-åringen.

— Helt klart lettere å gå på tøff trening videre i høst når jeg opplever at det jeg har gjort av trening så langt virkelig har gitt så stor framgang, mener hun.

Sandnes ILs lovende juniorløper Nora Lian Aarrestad tok seg oppsiktsvekkende helt til semifinalen, etter å ha gått en kjempefin kvartfinale. Men et stavuhell tidlig i semifinalen ødela alle muligheter til å nå finalen. Helt klart at dette er en langrennsløper som har framtiden foran seg.