Langrenn

Brølende Johaug fikk psykologhjelp

Hun brølte av glede både etter kvartfinale, semifinale og finale. Så takket Therese Johaug idrettspsykolog Britt Tajet Foxell for hjelpen.

En kjempeglad Therese Johaug etter sprinten.
  • Erlend Nesje
    Journalist

OBERSTDORF: Johaug håpet på en semifinale i den klassiske sprinten i Oberstdorf. Men det ble femteplass i finalen — og derfor jublet 27-åringen som om hun hadde vunnet Tour de Ski sammenlagt.

Les også

Sensasjonell amerikansk seier på sprinten: - Trodde aldri det skulle skje

Olympiatoppens Britt Tajet-Foxell er spesialist på psykologi og skaderehabilitering, og jobber med et bredt spekter av utøvere både i Norge og i England.

Det har hun ikke. Men med «kun» halvminuttet opp til ledende Ingvild Flugstad Østberg når fire distanser gjenstår har 27-åringen grepet om sin andre sammenlagtseier i Touren.— Dette har vært en drøm i mange-mange år, og noe jeg har jobbet vanvittig hardt for. Det endelig å få en femteplass gir meg mye selvtillit og trygghet.

- Fortell om gledesutbruddene

— Jeg hadde en drøm om å komme til en semifinale. Og da jeg klarte det, så tenkte jeg «shit, er jeg i semien?». Det er kjempestort og viktig, det er jo så viktig for Tour-sammendraget. I semifinalen lå jeg bak Ida (Ingemarsdotter) på oppløpet, jeg følte at jeg hadde mye å gå på. Men jeg hadde høyere fart enn Heidi (Weng), da tenkte jeg at jeg var i finalen og det var helt sykt. Det var en viktig dag for min del med tanke på Tour-sammendraget.

- Du har grepet om seieren nå?

— Jeg har grep, jeg er bare halvminuttet bak og det er mye mindre enn for eksempel et og et halvt minutt.

Både mandag kveld og tirsdag morgen hadde Johaug kontakt med idrettspsykolog Britt Tajet Foxell.

— Jeg hadde kontakt med Britt Foxell i går kveld og i morges. Jeg prøvde å psyke meg opp for å komme til en semifinale. Det at jeg kom til finalen er bare en bonus.

- Hva sa hun til deg?

— Det var mye rart.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her:

Les også

  1. Dyrhaug disket fra sprinten: - Nå blir det hardt fremover

  2. Ukjente Iversen tok sin første verdenscupseier: - Et rått oppløp