Langrenn

Marthe Kristoffersen vurderer å legge opp etter NM-gull

Bestemte seg for å legge opp midt i sesongen. Så angret hun seg.

GULLKLEM: Marthe Kristoffersen gikk bort til trener Ole Morten Iversen og ga ham en skikkelig seiersklem etter at gullet var sikret.
  • Mette Bugge
    Journalist
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

BEITOSTØLEN: Marthe Kristoffersen, som var et av verdens største kvinnelige skitalenter som junior, gikk i dag inn til NM-gull på lagsprinten for Varden Meråker, sammen med landslagsløper Kathrine Harsem.

Triumfen på Beitostølen var en stor opptur for Kristoffersen, som har slitt tungt de siste årene. Denne sesongen har gjentatte sykdomsproblemer spolert mulighetene hennes i skisporet.

— Jeg har hatt fire runder med antibiotika etter jul, og da sier det seg selv at det ikke nytter å gå storløp. Jeg har hatt vondt i halsen og tette bihuler. Jeg har rett og slett vært skikkelig forkjølet fire ganger. Alle idrettsutøvere vet at det ikke fungerer, sier 26-åringen til Adresseavisen.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Flere friere tok kontakt etter påskeintervju

  2. Kjæresten har trøstet Røthe i sykdomsperioden

  3. Petter Northug med stikk til landslagsledelsen

Klem til treneren

Varden Meråker vant lagsprinten foran BUL (Martine Ek Hagen og Heidi Weng) og Nes Ski (Tiril Udnes Weng og Lotta Udnes Weng).

— Jeg tror du ser hva dette betyr. Det er ganske stort for meg. Det er stort å avslutte med en gullmedalje.

ETTERLENGTET: Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem har begge hatt en svært tung sesong. Torsdag tok de NM-gull på Beitostølen.

Etter løpet fikk trener Ole Morten Iversen en skikkelig klem fra Kristoffersen. Faren til årets langrennskomet Emil Iversen er mannen som har hjulpet den tidligere landslagsløperen med treningsopplegget denne sesongen.— Han er grunnen til at jeg fortsatt går på ski. I fjor tok han meg skikkelig i nakken. Vi la et program som så ut til å gå veldig bra, før sykdommen kom. Jeg har trent veldig annerledes i forhold til i fjor, men gikk likevel mye fortere på ski da jeg var frisk før jul.

Har ikke bestemt seg

- Tenkte du å gi deg i fjor?

— Ja, jeg vurderte det, for det jeg gjorde fungerte ikke. Jeg måtte enten gjøre en helomvending, eller så måtte jeg gå andre veier. Jeg har også lyst til å kjøre på ski, ha det artig og gjøre ting som gjør meg glad. Tidligere i år har ikke dette (langrenn) gjort meg så glad. Nå smiler jeg som bare det.

Kristoffersen røper at hun fortsatt ikke har bestemt seg for om hun forsetter neste sesong.

— Jeg har tenkt mye på neste sesong. Da jeg ble syk den siste gangen, bestemte jeg meg for å legge opp. Tre dager etter angret jeg meg litt. Nå må jeg bare nyte dette, sier hun til Adresseavisen.

- Er du sikker på å fortsette?

— Både ja og nei. Det går nok mest på at jeg fortsetter, men jeg må finne ut av dette forkjølelsesopplegget.

Tungt år for Harsem

Også lagvenninnen Kathrine Harsem har hatt det tungt denne sesongen.

— Jeg har fått litt mer motivasjon, lyst, overskudd og selvtillit, som jeg ikke har hatt så mye av tidligere i år. Så da var det bare å gå det jeg hadde. Jeg var mest spent på oppløpet. Jeg har aldri slått Heidi i en spurt før, sier hun etter at gullet er sikret.

- Hva skjer neste sesong?

— Jeg tenker ikke så mye på det. Enten blir det landslag, eller så blir det ikke landslag.

- Du fortsetter uansett?

— Jeg har vært veldig nære å bare pakke sammen sakene, men jeg har funnet frem til motivasjonen og lysten igjen. Derfor satser jeg et år til.