Langrenn

Lagvenninnen fikk Marit Bjørgen til å smile: Tror hun blir tidenes vinterolympier

Marit Bjørgen vinner to OL-gull. Det tror Ingvild Flugstad Østberg som har ladet opp til OL i Alpene sammen med skidronningen.

HAR TROEN: Marit Bjørgen syntes det var hyggelig å høre at lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg har tro på at hun vinner to gull. Selv sier hun at målet er å vinne et individuelt OL-gull.
 • Anne-Marit Dahl
  Anne-Marit Dahl

PYEONCHANG: De to norske langrennsessene var sammen i høyden i Seiser Alm før de reiste til Pyeongchang. I to uker terpet Ingvild Flugstad Østberg og Marit Bjørgen på de siste detaljene som skal gi dem suksess i Pyeongchang. I de italienske Alpene var også Marits sønn Marius og samboer Fred Børre Lundberg.

– Jeg har hatt to bra uker i Seiser Alm. Jeg kom hit lørdag og har begynt å samle overskudd. Kroppen er litt rar i starten, men den begynner å komme seg. Nå gleder jeg meg veldig til lørdag, sa Marit Bjørgen da det norske laget på åpningsdistansen 15 km skiathlon møtte pressen på en skole ikke langt fra utøverhotellet torsdag morgen.

ROLIG: Marit Bjørgen møtte pressen i Pyeongchang torsdag formiddag. Skidronningen forteller at hun er i god form, men understreker at hun må prestere på sitt aller beste for å vinne gull i Sør-Korea.

– To gull

Når fellesstarten går lørdag, er det Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga som skal gå for Norge.

Med seks OL-gull i karrièren så langt, er Marit Bjørgen to gullmedaljer unna å ta like mange OL-gull som Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie. De er nummer en og to på lista over mestvinnende vinterolympiere med henholdsvis 13 og 12 medaljer tilsammen. Marit er nummer tre på oversikten med tilsammen ti OL-medaljer. Under lekene i Sør-Korea har Bjørgen mulighet til å vinne medalje på seks distanser, selv om det er høyst usikkert om hun vil gå sprint og team sprint.

FØRSTE ØVELSE: Pressekontakt Gro Eide åpnet seansen der Marit Bjørgen, Ragnhild Haga, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg ble presentert som de løperne som skal gå OLs åpningsdistanse lørdag. Pressemøtet fant sted i en gymsal på en skole like ved hotellet der utøverne bor.

På pressemøtet fikk Flugstad Østberg spørsmål om Marit vil reise hjem som tidenes vinterolympier.

– Ja, det tror jeg. Marit vil kunne vinne to gull, men hun vil være en rå vinteridrettsutøver uansett, sa Ingvild Flugstad Østberg.

Spådommen fra lagvenninnen fikk skidronningen fra Rognes til å smile:

– Det var hyggelig sagt av Ingvild. Absolutt. Men skal jeg klare det, må jeg være på mitt aller beste. Det høres enkelt ut, men så vanskelig er det, sa Marit Bjørgen som er regjerende olympisk mester på distansen fra OL i Sotsji.

Les også

 1. FIKK DU MED DEG DENNE? Klæbo trente intervall klokka 06.00 på julaften

 2. Hjemme hos Marit Bjørgen før hennes siste OL: – Det har vært mye følelser og gråt

FINNER FORMEN: Marit Bjørgen har vært i Sør-Korea siden lørdag og kjenner at kroppen begynner å tilpasse seg de nye omgivelsene.

Forventer ei tøff løype

Hun har trent i OL-løypene, men er litt usikker på hva hun syns om traseen som venter henne.

– Det er vanskelig å vite ennå hva jeg syns. Den er veldig kupert, og det er ikke så mye hvile. Det er fellesstart og løpet vil se annerledes ut enn i en intervallstart. Det er litt vanskelig å ha en formening om hvordan løypa er, men den er tøff, sier Bjørgen.

De norske løperne er alle tydelige på at de vil kjempe om medaljer, men advarer mot å tro at det bare er å hente hjem gullet. Finske Krista Pärmäkoski, svenske Charlotte Kalla og amerikanske Jessica Diggins nevnes som store konkurrenter.

– Det er til dels krevende utforkjøringer, svinger og et oppløp med høy fart. Det vil alltid komme noen overraskelser i et OL, men vi skal gi jernet, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Les mer om

 1. Langrenn
 2. OL
 3. Ingvild Flugstad Østberg
 4. Ole Einar Bjørndalen
 5. Heidi Weng
 6. Marit Bjørgen