Langrenn

Anna etter kvartfinale-exiten: - Ble for snill

Anna Svendsen brøt en barriere, men irriterte seg over at hun røk i kvartfinalen.

  • Tobias Stein Eilersen

Svendsen har vært med på verdenscuprennet i Drammen flere ganger tidligere, uten å avansere og i dag gikk det endelig veien da hun med 24.-plass, 5.14 sekunder bak prologvinner Krista Pärmakosi, tok seg videre til finaleheatene.

– Det var på tide, så jeg var godt fornøyd med det, sier Anna Svendsen.

Tok teten

Skiløperen fra Tromsø har sin desidert store styrke i klassisk og har gode resultater å vise til på klassisk sprint.

I kvartfinalen i sitt heat gikk hun rett i tet.

– Jeg ble litt overrasket over at jeg tok teten, det var ikke helt etter planne. Men jeg fikk en bra posisjon og ledet helt til nederst i løypa, da ble jeg for snill og det kom to stykker forbi meg på innersiden, forklarer Svendsen.

– Ble du for snill?

– Ja, jeg må bli litt tøffere. Samtidig er det vanskelig å holde de bak seg hele veien, når jeg måtte ta innersvingen først, jeg kunne ikke holde den hele veien, men jeg er litt for dårlig på det taktiske.

– Årets store mål

Men Svendsen klager ikke over nye verdenscuppoeng og er allerede begynt å se fram til sesongens store mål for sesongen, den klassiske tremila i Holmenkollen på søndag.

– Jeg kjenner meg i veldig bra form, men det er vanskelig å si hvor bra jeg kan gjøre det. Jeg er ikke noe dårligere på tremil klassisk enn på klaissks sprint, selv om jeg har bedre resultaterå vise til på sprint. Jeg liker klassiske langløp og målet må være å ta verdenscuppoeng i hvert fall, sier Anna Svendsen.

Nå reiser hun og Lovise Heimdal til Holmenkollen allerede imorgen for å trene der fra torsdag til søndag.

– Dette var det store målet for sesongen, å få gå tremila i Kollen. Så jeg ser utrolig mye fram til det, smiler Svendsen.

Les mer om

  1. Holmenkollen
  2. Tromsø