Langrenn

Northug vil konkurrere allerede i november

Skistjernen har oppsiktsvekkende fremgang etter sykdomsproblemene.

POSITIV UTVIKLING: Petter Northug har opplevd stor fremgang de siste dagene. Nå håper han å kunne sesongdebutere på Beitostølen allerede om fire uker.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): For første gang etter at han har lagt sykdomsproblemene bak seg, snakker Petter Northug til Adresseavisen i dag om formutviklingen og hvordan han ser for seg at sesongen kommer til å bli.

— Tror på OL-form

Det han nå forteller er langt mer lystig enn for knappe to uker siden, da han meddelte pressen i forbindelse med et rulleskirenn i Hommelvik at hele sesongen sto i fare.

— For fjorten dager siden var det ganske dårlig, men for ei uke siden begynte det å bli ganske bra. Nå den siste uka har det vært veldig bra. Hvis pilen fortsatt peker oppover og jeg ikke får noe tilbakefall, så tror jeg at jeg har mulighet til å bygge opp en formtopp i løpet av vinteren likevel, sier Northug i dagens papirutgave av Adresseavisen.

Debut på Beitostølen

Fremgangen gjør at han håper å kunne sesongdebutere allerede på Beitostølen om én måned. Northug er også sikker på å stå på startstreken i Tour de Ski.

— Hvis kroppen er som nå, så håper jeg å gå en distanse på Beitostølen som gjennomkjøring. Det kommer helt an på hvordan kroppen er om et par uker, hvordan jeg responderer på hardøktene.

Skal delta i Tour de Ski

Om det er litt tvil om han vil delta på Beitostølen, føler Northug seg nå temmelig sikker på at han stiller til start i Tour de Ski. Først og fremst som et ledd i oppkjøringen til OL.

— Jeg skal gå Tour de Ski. Der skal jeg bryte ned kroppen, få noen fine konkurranser og så roe litt ned i høyden frem mot NM. Det er planen. Jeg tror det blir vanskelig å være i form til Tour de Ski med det grunnlaget jeg har. Tidligere har jeg vært sliten på slutten og med enda mindre grunnlag nå, så kan det fort skje igjen, sier Northug.

Les også

  1. Nå ønsker Northug å trene for fullt

  2. Mens Northug sliter, fungerer alt for Cologna

  3. Northug kan være tilbake for fullt om 14 dager

Les mer om

  1. Langrenn
  2. Petter Northug