Langrenn

Kristoffersen vrakes - fire nye utøvere klare

Langrennslandslaget for neste sesong ble presentert.

UTE: Marthe Kristoffersen er ikke med i landslagstroppen for 2015/2016-sesongen.
  • Odd Inge Aas
    Odd Inge Aas
    Journalist

Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund, Kari Vikhagen Gjeitnes og Ragnhild Haga får sjansen på neste sesongs langrennslandslag.

Det ble klart da landslagsledelsen presenterte lagene i Oslo fredag. Petter Northug var som ventet ikke med på listen over utøvere. Norges Skiforbund møtte VM-kongens støtteapparat torsdag og ble enige om å bruke mer tid på å avklare Mosvik-guttens framtid.

Landslagssjef Vidar Løfshus presenterer elitelagene i langrenn for 2015/2016-sesongen. Ragnhild Haga og Hans Christer Holund er nye på landslaget.

Ut av elitelandslaget for menn går veteranen Eldar Rønning og Simen Østensen. Inn kommer Lyn-løper Hans Christer Holund og Tydal-løper Niklas Dyrhaug. Førstnevnte har imponert stort i vinter med blant annet NM-sølv på 15 kilometer fri teknikk på Røros.Dyrhaug gjør comeback på landslaget etter én sesong utenfor.

Best mulig gruppe

På kvinnesiden får Kari Vikhagen Gjeitnes og Ragnhild Haga landslagsplass. Ut går Marthe Kristoffersen, Kristin Størmer Steira og Celine Brun-Lie. De to sistnevnte har begge bestemt seg for å legge opp.

– Jeg har jobbet hardt for å komme meg på elitelaget etter fire år på rekruttlaget. Jeg er veldig godt fornøyd med årets sesong. Målet for neste sesong blir å utvikle meg på flere områder for å gå tourene i verdenscupen, sier Ragnhild Haga.

Sprintlaget for menn er identisk med fjorårets. Det betyr at regjerende norgesmester Timo André Bakken som ventet ikke fikk plass. Det har i tillegg vært spekulert at både Finn-Hågen Krogh og Anders Gløersen kunne bli flyttet opp på allroundlaget, men så skjedde ikke.

– Utfordringen har vært å få satt sammen de beste treningsgruppene på herresiden. Dette har vi brukt tid på å diskutere, og mener å ha klart å få til dette etter beste evne. Det gjelder at treningsopplegget er tilpasset hver utøver best mulig, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Får forbundshjelp

Marthe Kristoffersen og Timo André Bakken vil få forbundshjelp neste sesong, selv om de står utenfor landslaget.

– Vi har sagt at Timo skal kunne bruke Arild (Monsen) litt som rådgiver og at vi skal kunne hjelpe ham litt med for eksempel utstyr. I tillegg vil han bli invitert til tre samlinger med landslaget i løpet av sommeren og høsten. Det samme gjelder også Marthe Kristoffersen, sa landslagssjefen.

Kristoffersen har vært på landslaget i en årrekke, men har fått ødelagt de siste sesongene av sykdom. Varden-løperen ble dermed ikke funnet god nok til en plass denne gangen.

Gror godt

Foruten elitelagene har Norges Skiforbund tatt ut 11 utøvere, åtte menn og tre kvinner, på rekrutteringslandslaget. Til tross for kun tre jenter, er ikke Løfshus bekymret for etterveksten.

– Det gror godt på jentesiden. Blant annet kommer det opp en sterk 96-årgang som jeg håper kan ta steget videre kommende sesonger, sier han.

På juniorsiden er det tatt ut 12 løpere, seks gutter og seks jenter.

Totalt er det tatt ut 47 utøvere på ulike landslag så langt. I løpet av kort tid blir også de fem regionlagene tatt ut. (©NTB)

Vi fulgte landslagsuttaket direkte:

Les også

  1. Northug har bestemt seg for hva han vil

  2. Northug-utsettelsen kan bli gull verdt for Coop

  3. Dette må du vite om Northug-konflikten