Klæbo overlegen i VM-prologen: – Gruser alle

OBERSTDORF/OSLO (VG) Storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo (24) viste styrke i prologen til VM-sprinten. Alle de norske gikk trygt videre.

  • Herman Folvik, VG
  • Joachim Baardsen, VG
  • Camilla Vesteng, VG
  • Christina Paulos Syversen, VG
  • Regine Leenborg Anthonessen, VG
  • Bjørn S. Delebekk (foto), VG

– Han gruser alle. Ofte går Klæbo skjorta av alle de andre den første halvdelen, mens andre må gå seg mer inn i løpet. Klæbo er på med en gang, konstaterer langrennsløper Kasper Stadaas i VGTVs studio.

Klæbo vant prologen med 3,5 sekund til Erik Valnes og 5,4 sekunder til Federico Pellegrino. Klæbo og Valnes valgte begge heat 1 i utslagsrundene.

Pål Golberg (nummer fire), Håvard Solås Taugbøl (nummer seks) og Emil Iversen (nummer 16) gikk trygt videre.

Tidsproblemer hos arrangøren gjorde det litt uoversiktlig om svenskene Oskar Svensson (nummer 28) og Anton Persson (nummer 30) kom seg videre, men det klarte de til slutt.

Også russiske outsidere som Sergej Ustjugov, Gleb Retivykh og Aleksandr Bolsjunov kom seg gjennom. Men VGs eksperter så svakhetstegn i gangen til Bolsjunov i den siste motbakken før mål.

– Bolsjunov så tung ut. Han så «dau» ut, sier Thomas Alsgaard, i VGTVs studio.

NRK-ekspert Fredrik Aukland hadde en annen opplevelse, og synes Bolsjunov virker pigg.

– Vi skal ikke avskrive Bolsjunov til en eneste øvelse, sier Aukland.

Det er stor spenning hvordan løypene vil holde i den tyske varmen utover dagen. Uansett føre og vær, Klæbo er gedigen favoritt.

– Det var en fin start. Det var gode forhold, ganske fast, men det blir nok mykere og mykere etter hvert. Det skal passe det norske laget, sier Valnes til NRK.

Les også

Sensasjonsmannen Valnes forteller om VM-angst: – Nervene gjør meg skjerpet

Klæbo har vunnet 25 sprintrenn i verdenscupen, samt at han har OL- og VM-gull på øvelsen. Klæbo kan bli den første etter Marit Bjørgen til å bli verdensmester i sprint i både klassisk og skøyting.

I kvinnenes prolog dominerte de svenske favorittene, men Maiken Caspersen Falla imponerte med en andreplass.