Northug kalt inn til juryen etter sporvalg

<p>Slapp med skriftlig advarsel etter å ha brutt sperringene i løypa.</p>

Petter på juryrommet
  • Birger Løfaldli
  • Christian Skare Stendal
northugnz
northugnz

TOBLACH/TRONDHEIM (adressa.no): Mot slutten av dagens tunge etappe i Tour de ski krysset Northug granbaren som avgrenset løypene.

Og etter løpet ba svenskenes landslagssjef Joakim Abrahamsson juryen om å se på tv-bildene for å vurdere om Northug skulle straffes.

For få dager siden hadde nemlig Sveriges egen Daniel Richardsson kjørt inn i feil bane på en etappe – og ble straffet med sju minutter tillegg.

Det slipper Northug etter å ha blitt kalt inn på juryteppet etter dagens etappe.

Ikke alvorlig nok

Juryformann Karl-Heinz Lickert kan ikke svare for hva som skjedde i Oberstdorf.

— Det var en helt annen jurygruppe som da hadde ansvaret. Vi hadde bare to muligheter etter en slik hendelse. Det er enten å gi samme tid som sistemann i mål eller en advarsel. Vår bedømmelse er at Northug ikke tjente så mye på manøveren at den strengeste straffen skulle kunne brukes, sier Lickert til den svenske avisen Expressen.

Svenskens landslagssjef er ikke helt enig.

— Dette høres merkelig ut. Jeg har ikke studert bildene i detalj, men etter det jeg har fått beskrevet var han utenfor løypa, sier Abrahamsson til Expressen.

Northug får altså ingen tidsstraff, men fikk en skriftlig advarsel for overtredelsen. Trønderen forlot imidlertid juryrommet ut en bakvei, og unngikk dermed et møte med den ventende norske pressen etter løpet.