Langrenn

Iversen smadret konkurrentene: - Formen er latterlig bra

Emil Iversen vant foran to andre nordmenn.

Kompiser: Northug kom på tredjeplass (Arkivfoto)
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Iversen gikk et smart taktisk løp og sparte krefter frem til oppløpet på sprinten i Lahti. Der viste han et tempo som ingen av konkurrentene kunne matche. Han knuste Finn Hågen Krogh på oppløpet, mens Petter Northug tok tredjeplassen. Sindre Skar og Eirik Brandsdal endte på henholdsvis femte— og sjetteplass.

– Formen er bare latterlig bra, det er gøy å gå på ski om dagen. Jeg følte meg bare bedre og bedre. Det var kult å ende på toppen, sier Iversen til NRK.

Les også

Caspersen Falla vant i løypa hun selv slaktet

Trippel norsk

Finn Hågen Krogh førte an i fronten av feltet i mesteparten av finalen, før sprintcupleder Federico Pellegrino forsøkte å rykke fra i de siste bakkene. Han ble hentet inn av Iversen og Krogh like før oppløpet og i spurten var Iversen overlegen. Han knuste Krogh og helt på slutten snek også Petter Northug, som tok seg videre fra semifinalen som en av to «Lucky Losers». seg forbi italineren og endte på tredjeplass.

— Det ble en spennende finale med fem nordmenn og én italiener. Det var artig å sette ham på plass. Vi visste jo at han hadde vunnet alle skøytesprintene i år, og så ender han utenfor pallen. En stor dag med norske øyne, sier Northug.

Ola Vigen Hattestad røk ut i kvartfinalen etter at han falt like før oppløpet.

Les også

  1. Her kommer OL-fremtiden

  2. Skistjernene må fly på billigste klasse til Canada

  3. Kalla kan få hjelp av de norske skijentene: - Vi vil ha henne tilbake på toppnivå